ZA LEPŠI BEOGRAD: Evo kada će rušiti zgradu Saveznog MUP-a

- To znači da će mašine odmah krenuti i taj poseo će trajati nekoliko meseci, možda čak i pola godine jer je u pitanju veliki objekat, ali koji neće ugroziti funkcionisanje saobraćaja - poručio je Goran Vesić

  • 2

Dozvola za rušenje objekta Saveznog MUP u centru grada biće izdata krajem ove, a najkasnije početkom sledeće godine, rekao je gradski menadžer Goran Vesić gostujući u Beogradskoj hronici.

- To znači da će mašine odmah krenuti i taj poseo će trajati nekoliko meseci, možda čak i pola godine jer je u pitanju veliki objekat, ali koji neće ugroziti funkcionisanje saobraćaja. U međuvremenu građani će videti šta će se tu sve graditi - istakao je Vesić i dodao da su na današnjem sastanku sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rešena pojedina pitanja u vezi sa rušenjem tog objekta.

Govoreći o gradilištima u srpskoj prestonici gradski menadžer je podsetio da je Grad Beograd pokrenuo 61 grodilište, te da osim njih u gradu ima i veliki broj gradilišta privatnih kompanija.

- To je veliki posao koji je uradila Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, jer u 61 gradilištu je uloženo oko 4,5 milijardi dinara gradskog novca. Grad se razvija ako ima mnogo kranova jer to znači da dolazinovac i da se može očekviati bolji život i više radnih mesta. Kada smo pre dve i po godine došli u Grad, u Beogradu je bilo četiri gradilišta, a danas ih ima mnogo. Nama je potrebno mnogo više gradilišta nego što ih i danas ima i trudićemo se da to postignemo - naglasio je Vesić.

Foto: Tanjug/Milutin Marković Foto: Tanjug/Milutin Marković

Prema njegovim rečima, na gradilištima se javljaju problemi sa imovinsko pravnim odnosima i nedostajuća infrastruktura. Beograd je nažalost grad koji nem apotpuno izgrađenu infrastrukturu, naveo je on i dodao da se Grad Beograd trudi da, kada su u pitanju veliki projekti, ti problemi ubrzano  budu rešeni.

Kada je reč o projektu "Beograd na vodi", gradski menadžer je kazao da je Grad Beograd veoma zadovoljan saradnjom sa tim preduzećem, te da radovi dobro napreduju.

- Taj projekat će promeniti ne samo izgled već i budućnost Beograda, jer on vredi 3,5 milijardi evra. On će generisati mnogo novih radnih mesta i doprineće povećanju bruto društvenog proizvoda. Delovi zgrada su već vidljivi i to je najbolji odgovor onima koji su tvrdili da se to neće dogoditi - naglasio je Vesić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Gradski menadžer je govoreći o kulturnim manifestacijama u gradu, naveo da Radost Evrope postoji 47 godina i jedna je od najstarijih.

- Kroz ovu manifestaciju je prošlo više od 23.000 dece iz čitave Evrope. U Evropi je jedinstveno to da deca iz tih zemalja dolaze u naš grad i smeštaju se u porodice - rekao je Vesić.

Govoreći i o drugim zanimljivim i istorijskim događajima u gradu, Vesić je podsetio da je Automobilska trka isotrija ovog grada, te da je Beograd 1939. godine imao trku Formule 1.

- Od sledeće godine ta trka će postati tradicionalna i biće takmičarska u konkurenciji klasika, odnosno starih formula. Ima i trka koje ćemo obnoviti koje su takođe deo naše tradicije. Mi smo dužni da osim što vodimo grad i afirmišemo našu bogatu istoriju - zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • T55

    28. septembar 2016 | 10:19

    Zato ostatak Srbije stoji u mesto jer se samo ulaze u Beograd i njima sve lose

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA