MALI: Beograd je prva lokalna samouprava sa centralizovanom službom za javne nabavke!

- Svaka nabavka u Beogradu ide kroz portal javnih nabavki, koja je dostupna svim ponuđačima - kazao je gradonačelnik Siniša Mali

  • 2

Grad Beograd je prva lokalna samouprava koja je formirala centralizovanu službu za javne nabavke, zahvaljujući čemu je za dve godine napravio štetu od 1,2 milijarde dinara, istakao je gradonačelnik Siniša Mali u obraćanju na svečanom otvaranju Trećeg interdisciplinarnog simpozijumima o javnim nabavkama, u okviru Međunarodne nedelje javnih nabavki koja se održava u Beogradu.

Prema njegovim rečima, broj ponuđača za jednu nabavku porastao je sa 1,8 na 2,6 procenata. Gradonačelnik je večeras u Starom dvoru posebno ukazao da je do 2013. godine, pre nego što se krenulo u ovaj postupak, skoro 40 odsto javnih nabavki rađeno i završavano kroz pregovarački postupak, dok je danas ta praksa prisutna u svega tri procenta.

- Na ovaj način smo pokazali da želimom da budemo potpuno transparentni, da štedimo novac, ali i dajemo dobar primer i drugim lokalnim samoupravama u našoj zemlji. Svaka nabavka u Beogradu ide kroz portal javnih nabavki, koja je dostupna svim ponuđačima - ukazao je Mali.

On je poručio da će Agencija za javne nabavke biti na raspolaganju svim učesnicima skupa i izrazio očekivanje da će Grad Beograd od iskustva drugih zemalja i gradova uspeti da unapredi proces javnih nabavki.

Svečanom otvaranju prisustvovao je ministar finansija u Vladi Republike Srbije Dušan Vujović, potpredsednik EBRD-a Mari En Birken, potpredsednik Privredne komore Srbije Miroslav Miletić, dekan Univerziteta Torvergata Gustavo Piga i dekan pravnog fakulteta u Beogradu Sima Avramović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ATIMUS

    29. septembar 2016 | 10:14

    Beograd je grad koim vladaju kraiske izbeglice grad tenzija grad straha i mrznje

  • Marko

    29. septembar 2016 | 09:59

    Ljudi koji se ne razumeju u javne nabavke (kojima je ova farsicna izjava upucena) sada misle da je to Bog zna kakav pomak. Nas sistem javnih nabavki je tragikomican,nije uvezan sa drugim segmentima (kontrola kvaliteta,inspekcijski nadzori) pod uzasnim je politickim pritiskom,a izmenama zakona je postalo jedino bitno ko da najnizu cenu za nesto bez obzira na kvalitet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA