Mali: Deo novogodišnjih prihoda ide bolesnoj deci

- Akciju mnogih srpskih gradova koji se odriču novogodišnjih proslava zarad bolesne dece odlična i Beograd će joj se pridružiti, ali ne odričući se dočeka - kazao je gradonačelnik Siniša Mali

  • 1

Grad Beograd će deo prihoda od novogodišnjih proslava donirati udruženjima roditelja bolesne dece, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

POČINJE ZIMSKA MAGIJA: Iza zgrade Beogradske zadruge otvara se klizalište od 600 metara kvadratnih sa dvorcem

POSLE LONDONA I VAŠINGTONA: Beograd dobio norvešku jelku (FOTO)

Mali je na pitanje da li će i Beograd podržati akciju mnogih srpskih gradova koji se odriču novogodišnjih proslava zarad bolesne dece rekao da je ta akcija odlična i da će joj se Beograd pridružiti, ali ipak, ne odričući se dočeka.

Kako je rekao, najmanje dva miliona dinara Beograd će donirati Udruženju roditelja "Zvončica" čija su deca obolela od raka i udruženju "Debra" koje okuplja decu obolelu od bulozne epidermolize, retkog oboljenja kože, a ona su zbog velike osetljivosti, nazvana “deca leptiri”.

Foto: beograd.rs Foto: beograd.rs

- Upoznao sam ljude iz obe organizacije, oni rade sjajan posao, pomažu deci kojima je to najpotrebnije i Beograd će to podržati - poručio je Mali.

Ipak, istakao je, Beograd se neće odreći novogodišnjih proslava i to, kako kaže, ide ruku pod ruku sa humanitarnim radom, jer se od dobijenih sredstava može nastaviti pomaganje onima kojima je to potrebno.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Što više zaradimo od novogodišnjih praznika, više novca ćemo imati za ulaganje u humanitarne svrhe, za vrtiće, za zdravstvene ustanove - rekao je Mali.

On je najavio i da će se takva praksa nastaviti, te da će se od svake manifestacije čiji je grad Beograd pokretač, deo sredstava izdvajati za humanitarne svrhe.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vm

    28. decembar 2016 | 21:25

    Zašto ne kaže koliki je to deo. I 50% je deo i 2 % je deo. Nekako mi je nažalost realnije da će dati 2%. A najbolje bi bilo da je 100%.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA