Učionice su hladne i smrdljive: Roditelji odbijaju da šalju decu u školu na Senjaku, jer je puna dima!

Kada pošaljete dete u školu, ne očekujete da se vrati u odeći koja "miriše" na dim, a to se upravo već dve nedelje dešava deci iz Osnovne škole "Stefan Nemanja" na Senjaku

  • 5

Kada pošaljete dete u školu, ne očekujete da se vrati u odeći koja "miriše" na dim. To se upravo već dve nedelje dešava deci iz Osnovne škole "Stefan Nemanja" na Senjaku.

NA CERAKU DANAS SMRZAVANJE: U ovim ulicama neće biti ni tople vode, ni grejanja

Prvo što urade kad dođu kući, deca se požale roditeljima da su radijatori hladni. Od prošle nedelje časovi su skraćeni. A, prema rečima roditelja, već dve-tri nedelje, samo oko 50 posto dece ide u školu, jer ostalu decu roditelji ne puštaju. Ovu školu inače pohađa oko 300 učenika.

- Škola ima svoju kotlarnicu. Svi mirisi, isparenja i gasovi se vraćaju u školu, pogotovo u učionice na prvom spratu gde su niži razredi, gde je i moje dete. Škola izgleda kao fabričko postrojenje, ima i izduvnu cev. Sad su prešli na grejanje klimom, ali ne mogu da zagreju učionice, čak su i spojili neka odeljenja. Svima je hladno, bez obzira koji je sprat i koja učionica u pitanju - priča mama jednog drugaka za Telegraf.

Prema rečima roditelja, grejanje u ovoj školi već drugu godinu zaredom je loše.

I prošle grejne sezone grejanje je, kažu, bilo očajno. Škola je, navodno, kupila novi kotao, ali od njega nikakve koristi.

Trenutno roditelji skupljaju potpise za peticiju da se hitno pronađe rešenje.

- Deca udišu jeziv vazduh. Smrdi im garderoba. Oni koji oporavljeni dođu u školu, sede tako u hladnim učionicama i mogu tako opet da se razbole. Ovo je mala škola u centru Senjaka, svaki razred ima po dva odeljenja, sa po 20 đaka. Šta je sa starijim razredima kojima je to veliki gubitak? Ta deca ne idu u školu, a treba da uče za prijemni... - priča ova mama u ime svih roditelja odeljenja II-2.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Roditelji kažu da direktor radi na tome da problem reši. Kako ističu, poslao više od 50 dopisa nadležnom ministarstvu, Opštini Savski venac i Gradu.

Kako saznajemo iz škole, u toku je rešavanje problema, radi se na osposobljavanju kotlarnice, a trenutno su u školi i nadležni iz Opštine Savski venac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    28. decembar 2016 | 17:48

    Vazno da je premijer otvorio fiskulturnu salu u nekoj selendri

  • Nina

    30. decembar 2016 | 01:49

    Ovu školu ,treba pod hitno zatvoriti!S obzirom na to da školu pohađa mali broj učesnika, nije nikakav problem da se deca premeste u škole najbliže ovoj jer i one imaju mali broj učenika. Roditelji će biti zadovoljni,deca takođe, a i smanjiće se troškovi održavanja , opremanja škole, a da ne govorim o platama zaposlenih kojih ima i previše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA