POLA VEKA STAŽA, NIJEDAN DAN BOLOVANJA: Domar Joca otišao u penziju, đaci se teška srca odvojili od njega (VIDEO)

Pred Novu godinu, 29. decembra organizovana je proslava u njegovu čast. Svi su se sa velikom tugom odvojili od Joce, a direktor škole će teško naći dobru zamenu

  • 12

Pola veka staža, nijedan dan bolovanja, domar Joca zaposlen u Osnovnoj školi "Radoje Domanović", ni sam ne zna koliko je generacija ispratio. Nakon 50 godina staža, ovaj radnik je otišao u penziju, a ni đaci ni zaposleni teška srca se opraštaju od njega.

NAJUPORNIJI OSNOVCI U SRBIJI: Pešače 30 kilometara do škole, roditelji ih nose na leđima, vukovi ih presreću po snegu!

- Ja sam izašao iz ove škole 1988. godine, Joca je i tada bio tu, u istom plavom odelu, samo sa malo manje sedih - rekao je jedan od roditelja, bivši učenik ove beogradske škole.

Joca je 1991. godine dobio ružičasti gran pri Beograda, a oni koji sada idu u ovu školu iako tada nisu bili ni rođeni, to znaju.

Kako kažu učenici, Joca je za jedno leto okrečio celu školu, i uredio stolariju, đaci ga nikad nisu videli da odmara. Sa njim idu u stopu, a na panoima u školi ispisani su stihovi i ostavljene poruke, posvećeni domaru Joci.

On ne zna šta da kaže, toliko je srećan zato što ga svi vole, da može samo da im se zahvali, uz obećanje da će i dalje redovno dolaziti  u školu da ih poseti, iako odlazi u penziju.

Foto: Printskrin/ Beogradska hronika Foto: Printskrin/ Beogradska hronika

O tome da domar đacima donosi i sreću svedoći jedna učenica, koja kaže da kada treba da odgovara neki težak predmet, samo prođe pored Joce i posle dobije peticu, dok drugi navode da na školskim priredbama on dobije najveći aplauz.

Pred Novu godinu, 29. decembra organizovana je proslava u njegovu čast. Svi su se sa velikom tugom odvojiliod Joce, a direktor škole će teško naći dobru zamenu.

Pogledajte video o ovom divnom čoveku:

(Telegraf.rs)

-

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    3. januar 2017 | 18:23

    Domar Joca i Dimitrije Pantic,mladji referentz,posteni ljudi u lopovskom sistemu Srbije.Nista on nema niti je sta zaradio za 50 godina.

  • Lelica

    3. januar 2017 | 21:22

    Neka je čika Joci srećan odlazak u penziju i da je dugo, dugo prima!!!

  • Dana

    3. januar 2017 | 20:36

    Završila sam 8. Razred 1991 i sećam se domara Joce, vrlo vredan čovek, a i strog je bio u to vreme ;-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA