Ima ugovor i sve je "čisto", ali... Beograđanka (53) sa sinom ide na ulicu zbog svekrvinog duga!

Izvršitelji odmah nakon smrti njenog supruga kuću na Senjaku od 108 kvadrata, koju je sudski veštak procenio na bar 85.000 evra, prodali na licitaciji za samo 30.000

  • 14

Beograđanka Julijana Vasić (53) ostala je bez kuće i čeka da je izvršitelji isele iz doma u kojem je više od 15 godina živela sa sinom Kostom i suprugom Slobodanom pre nego što je preminuo.

IZBAČENI NA ULICU: 500 porodica ostaje bez krova nad glavom zbog izmene zakona?!

Ovo je "cenovnik" izvršitelja, da znate ako zakucaju na vrata: Cifre se kreću od 1.800 do 6.000 dinara

Iako postoji kupoprodajni ugovor u kojem se jasno vidi da je vlasnik kuće Julijanin rođeni brat, nekretnina je u katastru ostala uknjižena na prethodnu vlasnicu, njenu svekrvu Radmilu Vasić. Po tom osnovu, Radmilin davnašnji dug od 10.000 evra izvršitelji su naplatili tako što su zaplenili i prodali kuću na licitaciji.

- Izvršitelji su mi bukvalno dokrajčili supruga! Imao je rak pankreasa i umro je u avgustu prošle godine, za samo mesec dana... Dok je bio u nesnosnim bolovima, nisu prestajali da nas uznemiravaju i to zbog duga koji nije naš. On se toliko nervirao, zasigurno su doprineli da ode na onaj svet pre vremena. Hteo je da zaštiti sina i mene, pa nismo ni bili u toku da nam preti oduzimanje krova nad glavom - priča kroz suze Julijana.

- Već 15 godina živimo u kući mog rođenog brata, koju nam je dao na korišćenje i u koju smo uložili svaki dinar kao da je naša. Izgubila sam supruga, posao, samo još i bez kuće da ostanem... Zar sin i ja da ostanemo na ulici... To je prvobitno bila kuća moje svekrve Radmile Vasić. Kuću je 2001. godine poklonila svojoj deci, a zatim ju je moj brat kupio.

- Međutim, Radmila je ostala uknjižena u katastru i zbog toga, bez obzira na to što kuća nije njena, izvršitelji su zbog davnašnjeg duga koji je imala (10.000 evra) zakucali na naša vrata. Bez bilo kakvog prethodnog obaveštenja, pre dve nedelje u dvorištu se pojavio bravar sa devet izvršitelja!

Vasićeva objašnjava da ju je tako nešto potpuno šokiralo, kao i sama činjeninca da su izvršitelji odmah nakon smrti njenog supruga kuću na Senjaku od 108 kvadrata, koju je sudski veštak procenio na bar 85.000 evra, prodali na licitaciji za samo 30.000.

- Čekamo da nas isele. Pre tri dana svratio je policajac koji se raspitivao da li u kući imamo oružje, psa, čime ćemo da branimo posed kada 7. februara dođu sa izvršiteljima. Rekla sam da ćemo se braniti svojim telima - očajna je ona.

(Telegraf.rs / Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko&Slavko.

    6. februar 2017 | 12:36

    Судство,Србија = бандити, пљачкаши...

  • Zlo i naopako

    6. februar 2017 | 13:16

    Ako da bog,napustam ovu zemlju zauvek!Raspad svega koji se nece promeniti minimum 30 god.!Ne zelim da mi dete odrasta u ovom kretenskom drustvu!Jedino je AV zadovoljan,po njemu Svica nam nije ni blizu!

  • Paja patak

    6. februar 2017 | 11:21

    Jos jedan dokaz da ova drzava postoji zbog vlastodrzaca a ne zbog naroda koji ojadise...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA