≫ 

Proradio lift za bicikliste na Brankovom mostu: U vožnji će vam društvo praviti i čuvar

Vandali su nekoliko puta uništavali liftove, odvaljivali vrata i čupali kontrolne table

  • 0

Lift na Brankovom mostu namenjen biciklistima ponovo radi. Sada ljubitelji dvotočkaša ne moraju svoje dvotočkaše da vuku uz stepenice, ili kruže oko mosta, prenose "Večernje novosti".

Uskoro kreće obnova Brankovog mosta: A stiže velika promena za sve koji renoviraju

Ipak, svi koji bi rado koristili liftove na Mostu na Adi, moraće da sačekaju, kako se čini, sledeću sezonu.

To što je lift na Brankovom mostu ponovo u funkciji obradovalo je sve one koji tom trasom svakodnevno prolaze. Direkcija za puteve, koja je dužna da održava lift, objavila je krajem marta poziv za nabavku usluge održavanje lifta na period od dve godine. Uslov je bio i da ponuđač, osim održavanja i servisiranja, angažuje i pratioca za svakodnevni rad lifta. Na pitanje koja firma je dobila posao na tenderu i za koliko novca, iz Sekretarijata za saobraćaj nismo dobili odgovor. Ipak, na zadovoljstvo biciklista, nabavka je uspela, pa sada mogu da uživaju u vožnji.

Oni koji dvotočkaše voze po Adi, po svemu sudeći, liftove će koristiti tek sledeće godine. Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju navode da je u toku pribavljanje upotrebne dozvole za taj deo mosta i liftove, čime će se tek tada steći uslovi da se stave u funkciju.

Foto: Wikimedia/Nenad Bumbic Foto: Wikimedia/Nenad Bumbic

- Problem je u tome i što su vandali nekoliko puta uništavali liftove, odvaljivali vrata i čupali kontrolne table - navode iz Direkcije. - Nekoliko puta smo ih servisirali i nadamo se da je ovo poslednji put. Očekujemo da ćemo, dok se završi servisiranje liftova, dobiti i upotrebnu dozvolu za most, što bi trebalo da se dogodi krajem godine.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA