Skandal u centru Beograda: Vandali uništili spomenik poslednjem ruskom caru Nikolaju (FOTO)

Ovo nije prvi spomenik kulture koji je "napadnut" na ovakav način

  • 27

Vandali su u toku noći grafitima naružili spomenik poslednjem ruskom caru Nikolaju, koji se nalazi u Devojačkom parku. Spomenik je donacija ruske države, a nalazi se na mestu gde se u vreme Kneževine Srbije nalazilo rusko poslanstvo.

ZAVIRITE U GROBNICU DIVLJAČKI UBIJENIH ROMANOVIH: Kako izgleda kripta u kojoj su njihove mošti (FOTO)

Gradski menadžer Goran Vesić je izjavio da je zapanjen činjenicom da je neko oštetio spomenik i podvukao da oni koji se tako ponašaju moraju biti sankcionisani.

- Grad Beograd će spomenik očistiti i urediti, ali ostaje mrlja na našem gradu zato što, na žalost, imamo sugrađane koji rade takve stvari. Kulturno-istorijske spomenike moramo da čuvamo - rekao je Vesić.

Vesić je naveo da je reč o jednom o važnijih spomenika koje Beograd ima, ali i upozorio da nije prvi spomenik kulture koji je "napadnut" na takav ružan način.

- Moramo kao društvo da uložimo više energije i nađemo način kako bi ljudi koji rade ovakve stvari bili sankcionisani. Šteta koja je naneta pre svega je moralna i zato naši sugrađani koji se ovako ponašaju treba da budu sankcionisani na pravi način - istakao je gradski menadžer.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CVETIC MILANKA

    26. jun 2017 | 19:00

    JAOJ BOZE DALI VIDIS , KOJE TO UNISTIO TREBA GA NAJOSTRIJE OSUDITI .

  • Gekke Joopi

    26. jun 2017 | 20:16

    Pitajte cedu, sonju i natasu ko je to uradio.

  • dusan

    26. jun 2017 | 21:13

    nevaspitano, nije nauceno da ceni nista, ni skola, a ni drustvo nije vise sto je nekada bilo.sistem vrednosti ne postoji.urusilo se sve kao i drzava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA