Ipak kazna za bahatog službenika grčke ambasade?

- Kada mi obavestimo grčku stranu o tome šta se dogodilo, onda ona sama preuzima mere kažnjavanja. Tako, za nekih mesec, dva, može da ga povuče nazad u Grčku - kaže bivši ministar inostranih poslova i ambasador Vladislav Jovanović

  • 3

Ambasada Grčke saopštila je da će se njihov službenik Georgios Adamakis naći u ozbiljnom problemu, ukoliko dobije zvaničnu potvrdu da je tokom prebrze i bahate vožnje po centru Beograda napravio niz prekršaja.

- Mi smo pročitali tekst u novinama i, ako je tačno to što je objavljeno, onda je to zaista veliki problem. Međutim, ambasada još nije dobila zvaničnu verziju o tome šta se i kako dogodilo. Bez zvaničnog izveštaja ne možemo unapred davati nikakve ocene - kažu u grčkoj ambasadi.

Iz Ministarstva inostranih poslova kažu da ne mogu davati izjave dok se grčka ambasada izjasni o ovom slučaju.

- Iako ga štiti diplomatski imunitet, svaki diplomata je dužan da se ponaša prema zakonima zemlje u kojoj službuje. On je ogledalo svoje zemlje, a ako se zaista tako ponašaou vožnji, onda je definitivno ostavio rđav utisak u javnosti. Kada mi obavestimo grčku stranu o tome šta se dogodilo, onda ona sama preuzima mere kažnjavanja. Tako, za nekih mesec, dva, može da ga povuče nazad u Grčku - kaže bivši ministar inostranih poslova i ambasador Vladislav Jovanović.

Podsetimo, posle prebrze vožnje službenik grčke ambasade, autom je umalo pregazio saobraćajnog policajca, a zatim se sakrio u grčku ambasadu. Kada je iz nje izašao, odbio je da uradi alko-test i pozvao se na diplomatski imunitet.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marrina

    5. decembar 2013 | 08:49

    A sta je sa bahatim vozacem iz nase vlade?

  • Dragan

    5. decembar 2013 | 09:45

    Diplomatski imunitet ga štiti od krivičnog gonjenja a ne od prekršajnog... ma koliko to čudno zvučalo

  • Milos

    5. decembar 2013 | 12:32

    Bravo majstore...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA