FRKA U NAJAVI: Večeras izložba albanskim žrtvama, desničari najavljuju upad?

Dok neki smatraju da je ova izložba nova provokacija, desničari su otišli korak dalje i najavili večeras upad na izložbu s parolama "Smrt Srbima" i "Kosovo Republika"

  • 63

U Kulturnom centru Beograda od 18 časova održaće se izložba dve Albanke o zločinima nad Albancima u Podujevu.

 

Dok neki smatraju da je ova izložba nova provokacija, desničari su otišli korak dalje i najavili večeras upad na izložbu sa parolama "Smrt Srbima" i "Kosovo Republika".

 

Naime, nacionalističi pokret "SNP Naši" pozvao je na zvaničnom sajtu "sve na izložbu šiptarskih umetnica", dok su u komentarima sadržane pretnje.

 

Kulturni centar Beograda biće domaćin ove izložbe, a pitanje koje se otvara je da li bi Srbi mogli da u Prištini organizuju izložbu o o ubistvu dečaka na Bistrici u Goraždevcu, o masakru srpskih žetelaca u Starom Grackom ili masakru srpske dece u kafiću „Panda" u Peći.

 

 

- Ovaj događaj je provokacija. S obzirom na okolnosti i teror nad Srbima na KiM ovakve izložbe treba da se uslove organizovanjem izložbi o stradanju našeg naroda. Treba predstaviti stradanja od 1999. do danas, da ne kažem od 1878, ili iz 1912, ili izložbe o progonu Srba sa Kosova u Jugoslaviji. Takav događaj trebalo bi organizovati ne samo u Prištini, nego i u Tirani koja je danas centar Albanaca sa Kosova. Nisam siguran da je to moguće – rekao je istoričar Miloš Ković.

 

Kako Telegraf saznaje, jake policijske snage obezbeđivaće večerašnju izložbu, a određeni broj policajaca već sada je raspoređen u i oko Kulturnog centra Beograda.

 

- Prijavili smo uredno događaj i policija će obezbeđivati večerašnju izložbu. Ne plašimo se i očekujemo da sve prođe bez incidenata - rekli su nam u Kulturnom centru Beograda.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бајкер

    18. decembar 2013 | 13:11

    Удри багру!

  • losmi

    18. decembar 2013 | 13:22

    Sramota za drzavu da dozvoli ovo! Pljujete na spstveni narod! Bagro!

  • Marrina

    18. decembar 2013 | 13:37

    Ja vecu sramotu ne viseh..Da je Srbija pravna drzava ovako nesto se nikad ne bi dozvolilo..Jase nas ko kako stigne,dokle vise...?Ne podrzavam nasilje ali desnicari samo napred...Dosta je bilo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA