Deda Mraz avionom doneo poklone nezbrinutoj deci u BG! (FOTO)

Iako su deca na pisti pevala o čudnim, srebrnim i tankim sankama koje jure preko brega i debelog snega, dolazak Deda Mraza i Dobre vile nije pratio zvuk praporaca, niti rika irvasa

  • 5

Oko 60 mališana iz beogradskih domova za nezbrinutu decu i svratišta, kao i onih sa smetnjama u razvoju, danas je na vojnom aerodromu Batajnica dočekalo Deda Mraza i Dobru vilu koji su im, zajedno sa pripadnicima 204. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije, uručili novogodišnje poklone.

Iako su deca na pisti pevala o čudnim, srebrnim i tankim sankama koje jure preko brega i debelog snega, dolazak Deda Mraza i Dobre vile nije pratio zvuk praporaca, niti rika irvasa.

Oni su pred mališane iskoračili iz helikoptera Mi-8 i aviona G4 Super galeb koji su, slušajući klaparanje elise i huk mlaznog motora letelica, oduševljeno mahali tom magičnom dvojcu.

"Izvolite bombone", nasmejao se Deda Mraz i zavukao ruku u svoj džak. "Skupljao sam ih čitave godine, čuvao sam ih za vas", govorio je dok su se deca gurala oko njega.

Deda Mraz i Dobra vila nisu otkrivali drugima šta su im mališani u poverenju tražili za Novu godinu, ali neke želje, glasnije izgovorene, ipak su došle i do ušiju novinara.

- Šta želiš da budeš kada porasteš, upitala je Vila.

- Bubamara, odgovarao je mališan.

- A imaš li devojku, upitala je ponovo, a zatim brzo dodala da nema razloga za brigu i da će se uskoro pojaviti ona prava.

Deda Mraz i Dobra vila nisu bili jedini koji su se danas družili sa mališanima. Njima su društvo pravili i glumci Bojan Perić i Tamara Tomanović.

Deda Mraz je Deda Mraz, ali ipak je najviše zahteva za fotografisanje dobio, i ispunio, Perić, zvezda serije i filma "Vojna akademija".

On je jedan od razloga zbog kojeg će za nekoliko godina vojne škole dobiti mnogo novih polaznika, našalio se jedan od roditelja.

Kako su Perić i Tomanović objasnili, dolazak na druženje sa decom ulepšao im je dan, zbog čega su učinili sve kako bi deca napustila bazu sa osmehom na licu.

- Jedan osmeh je svakome bitan i, ako ulepšsam nekom mališanu dan to i meni unosi radost pred praznike. Želim da u Novu godinu uđem pozitivno sa ovom decom, uz osmeh i pozitivna osećanja - rekla je Tomanović.

Prema rečima komandanta 204. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije, brigadnog generala Predraga Bandića, godina koja je na izmaku obilovala je aktivnostima kojima su pripadnici te brigade pokušali ljudski i dostojanstveno da pomognu onima kojima je pomoć neophodna.

- Na kraju godine oni koji su nama najdraži, a to su deca, su naši gosti i mi već nekoliko godina na ovaj način pokušavamo da im ulepšamo novogodišnje praznike. To je za nas još jedan izraz želje da imamo što više prijatelja u Srbiji, da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna i da zainteresujemo mlade za poziv vazduhoplovca - rekao je Bandić novinarima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    30. decembar 2013 | 17:39

    Ovo je avion.

  • Dejan

    30. decembar 2013 | 18:10

    Ote mi reč iz usta! Klikćem na Da na prethodni post 10 puta i odbija. Kliknem jednom Ne i prihvati. Hm.

  • R Bih

    31. decembar 2013 | 18:46

    Samo za to vam i mogu posluzit ovi galebi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA