Dačić: Turskom ambasadoru uručen demarš zbog ubistva navijača!

- Tražimo istinu o tom zločinačkom aktu - rekao je ministar spoljnih poslova i dodao da će turski ministar sporta danas sa aerodroma u Istanbulu ispratiti posmrtne ostatke nastradalog navijača

  • 12

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je demarš ambasadoru Turske u Beogradu Mehmetu Kemalu Bozaju zbog ubistva navijača Crvene zvezde u Istanbulu gde se igrala košarkaška utakmica Galatasaraj-Crvena zvezda, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

- Tražimo istinu o tom zločinačkom aktu - rekao je Dačić na redovnoj izbornoj skupštini Jedisntvene Srbije u Beogradu i dodao da će turski ministar sporta danas sa aerodroma u Istanbulu ispratiti posmrtne ostatke nastradalog navijača.

On je podsetio da su pre više od nedelju dana turski navijači bili u Beogradu zbog jedne utakmice i naglasio da su dočekani uz velike mere bezbednosti.

Navijač Crvene zvezde ubijen je sinoć u blizini sportske hale u Istanbulu gde je srpski košarkaški klub igrao sa Galatasarajem. Generalni konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je da je naš navijač uboden nožem u grudi u tuči ispred hale "Abdi Ipekči" gde se igrala košarkaška utakmica.

 

Prema njegovim rečima, ovo je "teroristički akt na naše građane od strane turskih huligana". Srpski konzul je rekao da je reanimacija mladića trajala pet sati i da je on umro od obilnog krvarenja, mada su se turski lekari izuzetno borili za njegov život.

Beogradski mediji preneli su da je smrtonosne povrede nožem zadobio dvadesetpetogodišnji mladić iz Zemuna.

Tokom utakmice koju je Galatasaraj u usijanoj atmosferi dobio posle dva produžetka sa 110:103 navijači turskog kluba u nekoliko navrata skandirali su "Kosovo, Kosovo", dok je trener Ergin Ataman posle meča nazvao navijače Crvene zvezde "teroristima", aludirajući na incidente uoči susreta dva kluba.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vatro Marx

    22. novembar 2014 | 19:36

    Pod hitno preuzeti mijere protiv takviog huliganstva i ne čovječanstva. Ako se to ne otkrije u naj kracem vremenu to je za naše diplomate jako loše a za Tursku još gore. Znamo da nas turci ne podnose i stvaraju nama probleme.Kao ne sredjena drzava u unutrasnjosti i odnos je sa svojim susjedima jako loš i nepodnošljiv. Sjetimo se dolazak njihovog predsjednika na Kosovu u Prizrenu što je sve govorio, on je veliki ptovokator i voli da ucjenjuje. Konci se sve vise zatezu tu vise nema tolerancije, dobro otvoriti oci sada tek počinje guzva pred vratima. Imamo dosta ludih i provokatora kod nas, pojedini u nasoj zemlji jedva čekaju da jos vise podpaljuju vatru.Turska tog gnjusa krvolocnog idijota ne smije da sakrije.

  • ZuZiZu

    23. novembar 2014 | 16:25

    Zbilja tragičan incident, koji ne sme eskalirati u veće i dublje sukobe. Nedopustivo je povezivati sport, religiju i politiku u zamršeni čvor nasilja, treba ostati hladne glave, a opet, biti odlučan i pravedan. Pozdravljam Vučićev stav i reakciju Vlade, sasvim primereno, odsečno,ali ne i zaslepljeno revoltom i mržnjom.

  • KАЛАБА магадан

    23. novembar 2014 | 17:23

    Братя и сестрй среебскй ни кагда турками не довйрати... СЛАВА СЕРБИЙИ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA