GDE SU KOSTI MILANA NEDIĆA? Ovo je NAJVEĆA DRŽAVNA TAJNA koju čuva OZNA! (VIDEO)

U pozadini rehabilitacije generala Nedića opet se spominje mesto gde je on sahranjen. Naime, postoje razne verzije gde je grob, ali taj podatak za sada nije poznat u javnosti

  • 96

Početak procesa rehabilitacije predsednika srpske vlade za vreme okupacije u Drugom svetskom ratu Milana Nedića, 8. decembra pred Višim sudom u Beogradu, uzburkao je stare duhove i otvorio mnoga pitanja, poput onog, gde je sahranjen general Nedić? Ovaj proces rehabilitacije podelio je srpsku javnost, i dok se vodi verbalni rat između dve opcije "za" i "protiv", nagađa se kako je Nedić okončao život - da li se ubio ili je ubijen, ali i gde počivaju njegove kosti.

MILAN NEDIĆ JE OVO PISMO NAPISAO HITLERU 1943. GODINE: Pročitajte šta je srpski đeneral PORUČIO vođi TREĆEG RAJHA! (FOTO)

Spekuliše se da je Nedić sahranjen na Centralnom groblju u Beogradu, istovremeno pominje se da njegove kosti počivaju na Novom groblju.

DA LI "IZDAJNICI" SRBIJE POSTAJU NJENI "HEROJI"? Draža je REHABILITOVAN, sledeći je Nedić. Evo ko još stoji u redu za "pravdu"

Foto: wikipedia.org Foto: wikipedia.org

Da je pitanje grobnog mesta armijskog đenerala Nedića totalna misterija za Telegraf.rs kaže njegov unuk Aleksandar Nedić.

MILAN NEDIĆ JE UBIJEN U ZATVORU! Evo zašto se traži REHABILITACIJA srpskog premijera iz Drugog svetskog rata

- Ne bih o tome. Tačno mesto gde je Nedić sahranjen zna samo BIA, ja to ne znam, i ne želim da govorim na tu temu. Svi dokumenti se nalaze kod njih, i ne bih mogao ništa više da kažem o ovoj temi - rekao je Nedić i tako razbio još jednu teoriju zavere, da je srpski premijer iz Drugog svetskog rata sahranjen u porodičnoj grobnici na Novom Beogradu.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Pre šest godina, u jednom beogradskom dnevnom listu, pojavila se ispovest kapetana Ozne Miodraga Mladenovića, koji je kako kaže prisustvovao pokopu Milana Nedića, 4. februara 1946. godine na Centralnom gorblju.

- Dovezao sam mrtvo telo Milana Nedića na Centralno groblje u Beogradu. Stajao sam pored duboke jame i gledao kako ga dvojica grobara sahranjuju  - tvrdio je ovaj kapetan.

Mladenović ističe da je sa kolegom i drugom iz Ozne Stojanom u sumrak tog hladnog dana, prebacio mrtvog predsednika ratne Vlade narodnog spasa malim kombijem (koji je nekad bio radio-stanica nemačkih vojnika) iz zatvora u centru grada do zakopane rake.

Kako dalje Mladenović svedoči, preuzeli su leš iz dovrišta iz centrale policije u Zmaj jovinoj ulici, a rečeno mu je da je taj čovek ispao kroz prozor. Kada je sa kolegom došao na Centralno groblje, bila je iskopama duboka raka, pitao je zbog čega je toliko duboka, rekli su mu da je "tako naređeno".

Milan Nedić. Foto: Arhivska fotografija Milan Nedić. Foto: Arhivska fotografija

Leš je zakopan bez sanduka, priča kapetan u penziji i dodaje da je samo konopcima spušten u jamu.

POČINJE PROCES ZA REHABILITACIJU NEDIĆA: Da li je ovaj čovek ZLOČINAC ili je "nepravedno optužen"?

- Kad su počeli da zakopavaju humku, Stojan i ja smo otišli. Javio sam u centralu da je naređenje izvršeno. Ujutru sam ustao i pročitao u novinama: „Izdajnik Milan Nedić izvršio samoubistvo plašeći se narodnog suda. Skočio je kroz prozor zatvora dok ga čuvari nisu čuvali.“

Nedić je tih dana bio u zatvoru u Zmaj Jovinoj (Kneginje Ljubice):

Printskrin: Google Maps, Marko Todorović, Wikimedia Matija/Public domain Printskrin: Google Maps, Marko Todorović, Wikimedia Matija/Public domain

- Grobar je bio u vezi sa saveznom Oznom. Više narodnih neprijatelja je sahranjeno na Centralnom groblju. Među njima i Milan Nedić - kaže Mladenović. - Nisam nikada smeo o tome da pričam. Takvo je bilo pravilo službe.

Gde je sahranjen Milan Nedić ostaje misterija, možemo samo da nagađamo. Proces rehabilitacije nastavlja se 8. februara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    12. decembar 2015 | 15:24

    Mi cini mi se nemamo vecih problema od toga gde su kosti I grobovi nacistickih sluga I pomagaca I zlocinaca Nedica, D. Mihajlovica, Ljotica, Djurisica itd. Malo, malo, pa trazimo jednog po jednog, umesto da izbrisemo trag tim ljudima, okrenemo novi list I pocnemo da uvodimo pravdu I normalne ljudske vrednosti u drustvu, a ne da izjednacavamo nesto sto se ne moze izjednaciti, četnike I partizane, koji su medjusobno ratovali, jedni protiv svog naroda (četnici), a drugi protiv njih (četnika) I okupatora (nacista). Ne mogu da verujem sta radimo mi od ovog drustva.

  • Ja

    12. decembar 2015 | 14:39

    Koga je briga gde su kosti osvedocenog sluge okupatora!?On nije,kao Draza ili Broz(o njemu vise zbog samih partizana,koji vecinom ni nisu bili komunisti,nego patriote,i borci za slobodu),kontroverzan,pa da ima i dobrih i losih strana.On je bio otvoreni izdajnik,kao i Dimitrije Ljotic.I takvima nema rehabilitacije,pomena,spomena,i tacka..

  • Nikolas

    12. decembar 2015 | 15:26

    JOSKE AUSTRIJANCA CLANOVI OZNE SU DJENERALA DRAZU I NEDICA BACILI U KRECANU KAO I U CRNOJ GORI STO JE DJIDO MNOGE VIDJENE SRBE BACIO U KRECANU -KAO NAPRIMER VOJVODU VUKA BECKOVICA !!!JOSKA KAPLAR IH SE I MRTVIH PLASIO!!!!!!500HILJADA POBIJENIH SRBA OD STRANE JOSKINIH KOMUNJARA JE ZLOCIN DRUGI PO REDU -ODMAH IZA USTASKOG U JASENOVCU!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA