PREDSEDNIK NIKOLIĆ OPREZAN: Radujem se otvaranju poglavlja, ali poglavlje 35 će pokazati da li nas EU želi

Na pitanje da li realno da Srbija 2019. godine zatvori poglavlja, predsednik je rekao da je to malo godina, a mnogo poglavlja

  • 26

Predsedik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras da se raduje činjenici da je Evropa postavila Srbiju na mesto sa koga nema povratka, ali da treba da postoji oprez jer će poglavlje 35 pokazati da li Evropa Srbiju želi u svoje članstvo sa ili bez Kosova i Metohije.

SRBIJA NA VELIKOM ISPITU: Evo koje će POGLAVLJE biti najteže za Srbiju!

Nikolić smatra da nema građanina Srbije koji nije osetio olakšanje i zadovoljstvo zato što je EU konačno prihvatila da vrednuje napore Srbije u poslednjih 15 godina.

SRBIJA OTVARA PRVA POGLAVLJA: Evo šta su sve Srbi PROŠLI na PUTU ka EVROPSKOJ UNIJI i "BOLJEM ŽIVOTU"! (FOTO)

Nikolić je gostujući na RTS-u rekao da je on na otvaranju pregovaračkih poglavlja insistirao u razgovorima za zvaničnicima EU.

Evo šta zaista piše u POGLAVLJU 35 o kome svi pričaju i da li je PRIZNANJE Kosova USLOV Srbima iz EU!

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- EU sada neće moći da vrati Srbiju u neku raniju fazu - rekao je predsednik i dodao da Evropa može da bude nezadovoljna razvojem u nekim oblastima i poglavljima ali, Srbija bi trebalo da bude brža od Evrope.

Komentarišući njegovu raniju izjavu da nema mesta euforiji, Nikolić je rekao da ni premijer Aleksandar Vučić nije euforičan tip čoveka, i da su oni saglasni da je reč o ogromnom uspehu koji bi trebalo da bude početak svih uspeha Srbije na putu ka EU.

Nikolić je poručio da otvaranje poglavlja znači i veću stabilnost za investitore iz celog sveta.

- Voleo bih da otvaramo poglavlja kojima uređujemo državu, ali bih voleo i da odmah dođemo do sporazuma o Kosovu i da vidimo šta je, u stvari, taj sporazum u očima Evropske unije - rekao je predsednik Srbije.

Foto-ilustracija: Tanjug/Nemanja Jovanović, Wikipedia Foto-ilustracija: Tanjug/Nemanja Jovanović, Wikipedia

Danas je ambasador Nemačke, na pitanje hoće li biti novih uslova, jasno rekao da pregovarački okvir predviđa pravno obavezujući sporazum sa Kosovom o dobrim odnosima, dodao je on.

- Ja bih voleo da odmah počnemo da sklapamo taj sporazum - rekao je Nikolić.

Na pitanje da li realno da Srbija 2019. godine zatvori poglavlja, predsednik je rekao da je to malo godina, a mnogo poglavlja.

Prema njegovim rečima, već sutra treba da angažujemo 1.000 ljudi, bog zna kako će tada izgledati politički odnosi, svako bi želeo da uspeh veže za svoj mandat.

- Hajde da verujemo da je to moguće - rekao je predsednik Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Furija

    16. decembar 2015 | 00:19

    Recite ljudima sta se zapravo trazi od srbije ne okolisite vise kao kisa oko kragujevca

  • Srbija-Ubija

    16. decembar 2015 | 01:26

    Zao mi je moje Srbije . Evropa je pokazala kakav nam je prijatelj : bezbroj puta protiv Srba , i sto se glasanja u UN tiči Unesco takodje. Pravi prijatelj Rusija nikada nije pogazila svoju reč. Oni su i dalje uverini da su nas bombardovali opravdnano i da je Kosovo drzava Za sebe a isti oni se bore Za suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine ...

  • ДПаки

    16. decembar 2015 | 07:50

    Вучићу шта ће бити са Косовом и мани се више твојих ЛАЖИ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA