Sve više žena brije svoje lice, ali ne da bi skinule dlake! Saznajte zašto (VIDEO)

Novi suludi trend zahvatio je planetu! Žene su se dohvatile žileta i počele da se briju svuda po licu. Pritom, nećete verovati ZAŠTO to rade

  • 13

Zarad lepote i mladalačkog izgleda, pripadnice nežnijeg pola su spremne na sve! Pa čak i u to da poveruju da će njihovo lice biti meko i glatko “poput bebine guze”, ako uzmu brijač u ruke i obriju se.

 

Kako tvrde one koje su probale, nakon brijanja lice ne samo da je glatko, već da je ovo način da se za džabe ispeglaju bore. A kako je uopšte došlo do toga?

 

Pa, neke dame, primetile su da muškarci mnogo kasnije dobijaju bore i, u konsultaciji s kozmetičarima, zaključile su da to mora da je zbog toga što oni svakog jutra brijanjem zapravo obavljaju svojevrstan dubinski piling svog lica.

 

Međutim, dermatolozi baš i nisu oduševljeni ovom idejom. Kao prvo, ženska koža daleko nežnija od grube muške, pa je samim tim i veća opasnost da prilikom brijanja dođe do nastanka sitnih posekotina i ranica.

 

Brijete se "tamo dole"? Onda pročitajte ovo!

 

 

Takođe, ako je u pitanju koža sklona aknama, brijač lako može da je potkači, a potom prenese infekciju na druge delove lica. Isto tako, poznato je da brijanjem dlaka “jača” i postaje nešto tamnija nego pre, a to onda sa sobom povlači to da brijanje mora da se obavalja stalno.

 

Jedno od rešenja je depilacija malja hladnim voskom, ali i tu postoji opasnost od javljanja upalnih procesa, kako tokom samog čupanja, tako i kasnije zbog uraslih dlačica koje pokušavaju da probiju na površinu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA