≫ 

Prave Kosovke su obavezno morale da znaju recept za ovu drevnu srpsku pitu

 ≫ 

Recept je više nego jednostavan, a pita veoma ukusna

Komentari

  • Baby

    21. oktobar 2019. | 12:59

    @Aleksandar Zato sto su devojke sa Kosova BILE.najvrednije,patrijarhalno vaspitane,najbolje domacice osim iz Prizrena.A i danas su najbolje domacice. U Beograd sam dosla jada sam se udala. Dosli iz EDB-a sef i monteri zbog kvara na banderi dosli. Vrucina,ja ih podlyxila domacim sokom naravno bez konzervansa,koji sam sama napravila i kolacima. A sef me pita"Vi niste iz BG",kazem "ne,iz Km sam,a zasto pitate". Kaze da u BG ne ponude ih ni casom vode.

    Podelite komentar

  • q

    20. oktobar 2019. | 20:45

    Lepa Kosovka devojka.

    Podelite komentar

  • Aleksandar

    20. oktobar 2019. | 20:39

    Zašto samo prave Kosovke su morale da znaju da spremaju drevnu Srpsku pitu,šta je sa ostatkom Srpikinja izvan Kosova i Metohije,kao da to nije bila Srbija i da nisu živele Srpkinje koje su isto znale praviti drevnu srpsku pitu.

    Podelite komentar

    • 21. oktobar 2019. | 14:38

      Milan

      @Aleksandar

      Ti kao da dosada nikada nisi cula da se za pojedine regije vezujuneki specijaliteti.naravno da ih moze praviti svako i ne samo srpkinje.

      Podelite komentar

  • Zorica

    20. oktobar 2019. | 18:39

    Bravo Dija to je recept za kosovsku pitu. A ti koji spremaju samo dve jufke,to su lenje zene pa samo dve jufke. Inace original je sto vise jufki i sto tanje koje se rukama razvlace i ne cepaju se. To je moja mama mesila i razvuce jufke tanke a koliko su velike padaju preko stola i nikada se ne cepaju

    Podelite komentar

  • Miljojko

    20. oktobar 2019. | 18:30

    Nije “prepeč”, već prrrpeć! Veoma ukusna pita, možda i najuksnija!

    Podelite komentar

  • Dija

    20. oktobar 2019. | 16:14

    Zapravo pravi recept glasi, Posle umešenog testa za pitu odvojiti testo na četiiri ili šest jufke, svaku razviti što više,premazati mašću ili uljem,spajati po dve ili tri,ponovo razući pa jedan deo na dnu pleha zatim fil, pa drugi deo sastaviti sa prvim.Što se više i tanje razuče biće lisnatija

    Podelite komentar

    • 20. oktobar 2019. | 17:31

      NS

      @Dija

      Ovako se pravi ZELNIK...... Kora dole u sredini prodinstan praziluk, sir i jaja, druga kora od gore.....testo treba rastanjiti što više..... I uviti krajeve..... To sa više kora je nešto drugo....

      Podelite komentar

  • Eee

    20. oktobar 2019. | 16:09

    Da mi je naci tu neku pravu Kosovku(metafora za normalnu curu)... A ne ovo sto imam, a tek o onima sto sam imao da ne trosim reci...

    Podelite komentar

    • 20. oktobar 2019. | 16:54

      VX

      @Eee

      Nekad je bolje biti sam !

      Podelite komentar

  • Boza

    20. oktobar 2019. | 14:30

    Nije Kosovarka, nego KOSOVKA! Kosovarke su albanke (siptarke), a nase zene i devojke su KOSOVKE!!!

    Podelite komentar

    • 20. oktobar 2019. | 14:47

      Ко чита,...

      @Boza

      УМЕШ ЛИ ДА ЧИТАШ?

      Podelite komentar

    • 20. oktobar 2019. | 16:00

      Aleksandar

      @Boza

      Srpkinja sa Kosova i Metohije... Posto Metohiju svi otpisuju a ne bi trebalo.. Pozzz

      Podelite komentar

    • 20. oktobar 2019. | 20:20

      Joker

      @Boza

      A kakva je razlika?

      Podelite komentar

    • 20. oktobar 2019. | 23:03

      Jelena

      @Boza

      Kosovar/kosovarka je pogrdan naziv za ljude sa Kosova. Uglavnom se taj izraz koristi u negativnom kontekstu. A i pravilno je kosovac/kosovka.

      Podelite komentar