≫ 

Airbnb krši evropske propise o zaštiti potrošača

Pojedini uslovi Airbnb-a i način na koji prezentuje cene predstavljaju kršenje direktive EU o nepravednim komercijalnim praksama, zbog čega je toj američkoj kompaniji dat rok do kraja avgusta da odgovori na pritužbe EU

  • 0

Evropska komisija apelovala je danas na Airbnb, platformu za rentiranje smeštaja, da uskladi svoje uslove i odredbe sa pravilima o zaštiti potrošača EU i da bude transparentnija u predstavljanju cena.

Iz EU navode da pojedini uslovi Airbnb-a i način na koji prezentuje cene predstavljaju kršenje direktive EU o nepravednim komercijalnim praksama, zbog čega je toj američkoj kompaniji dat rok do kraja avgusta da odgovori na pritužbe EU, prenosi agencija AP.

Airbnb više neće biti tako povoljan: Stanodavci će morati da plaćaju porez

Evropska komesarka za zaštitu prava potrošača Vera Jurova kaže da - potrošači moraju jednostavno shvatiti šta plaćaju i koliko treba da plate usluge - i da bi trebalo da postoje pravedniji propisi, na primer kada je reč o otkazivanju smeštaja od strane vlasnika.

Jurova je rekla i da Airbnb mora da izađe sa "detaljnim rešenjima" za usklađivanje svojih praksi sa zakonom EU i da će o njima raspravljati sa kompanijom ako ne budu zadovoljavajuća.

Hotel sa najlepšim pogledom na svetu

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA