≫ 

Vlada Srbije demantuje Hrvate: "Huawei" ostaje u Beogradu

Kako su nam napomenuli, u korist saradnje govore i podaci da se zajedno radi na nekoliko strateških projekata

  • 14

Sa kompanijom "Huawei" imamo redovnu komunikaciju i odličnu saradnju, ovako su iz Vlade Srbije za Telegraf.rs prokomentarisali informaciju, koju su objavili hrvatski mediji, da ovaj kineski gigant seli svoj centar iz Beograda u Zagreb. Ističu da vest nije tačna.

Navodno, objavio je hrvatski "Večernji list", ali i drugi regionalni mediji, pod znakom pitanja, da je "Huawei" zainteresovan za partnerstvo u procesu digitalizacije hrvatskog društva i javne uprave.

Tu informaciju je i sam premijer Andrej Plenković preneo poslanicima na sednici, i istakao da se u Kini susreo i sa mnogim drugim predstavnicima državnih kompanija.

"Večernji list" nije dobio detalje razgovora sa predstavnicima kompanije "Huawei" od Ministarstva uprave, ali nezvanično saznaje da su čelnici te kompanije na sastanku s Vladinom delegacijom navodno iskazali želju za preseljenjem svog centra iz Beograda u Zagreb.

- Ovo nije tačno - ističu, s druge strane, iz Vlade Srbije i odlučno demantuju gorepomenutu informaciju.

- Sa kompanijom "Huawei" imamo redovnu komunikaciju i odličnu saradnju - rekli su za naš portal u Nemanjinoj 11.

Kako su nam napomenuli, u korist saradnje govore i podaci da se zajedno radi na nekoliko strateških projekata.

OGLASIO SE I HUAWEI

Nakon ovoga i kompanija Huawei poslala je saopštenje povodom svog poslovanja i time stavila tačku na sva nagađanja. Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

Huawei ostaje u Srbiji!

Kompanija Huawei u Srbiji posluje duže od 12 godina, gde se nalazi centrala za Zapadni Balkan. Kao centrala ovog dela Evrope naš cilj je da proširimo svoje poslovanje, otvaramo nova radna mesta i zapošljavamo stručne kadrove.

Do sada smo ostvarili saradnju sa velikim brojem partnera i plan nam je da nastavimo jačanje pozicije Srbije na putu tehnološkog razvoja.

Sagradili smo značajne temelje za dalji rast i razvoj i kreirali velike planove koje planiramo da realizujemo u godinama koje su ispred nas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA