Moćni Srbin zainteresovan je za mesto za koje je Tramp posebno vezan: Hotel u kom je zaprosio Melaniju kupuje naš biznismen

Da li će srpski kapital da dominira slovenačkim turizmom?

  • 1

Tito je u jednom luksuznom hotelu na Bledu provodio intimne trenutke sa Jovankom, a istorija je pošla tako da se tu 2004. obreju Tramp i Melanija i pala je prosidba. Sada bi taj hotel mogao da dopadne i u srpske ruke, ako se ostvari namera biznismena Miodraga Kostića da pruzme deo kompanije "Sava" u čijem kapitalu se nalazi ne samo ovaj, već i brojni drugi luksuzni hoteli u Sloveniji.

Bled, Pixabay

Kostić je, naime, zainteresovan je da kupi 41,7 odsto slovenačke kompanije "Sava", koja preko svoje firme "Sava turizam" poseduje hotele na Bledu, "Terme 3000", lečilište u Radencima, "Terme Ptuj", "Terme Banovci" i hotele "Bernardin". Time bi njegova kompanija "MK grupa" preuzela glavnu ulogu u turizmu u Sloveniji.

Kako prenosi slovenački portal Siol.net, udeo koji želi da preuzme Kostić, od 2016. godine je u vlasništvu američkog fonda "Jork". Uz ovaj fond iz SAD, najveći vlasnik "Save" je država koja preko Slovenačkog državnog holdinga kontroliše 45 odsto udela kompanije "Sava".

Slovenački mediji nisu uspeli da saznaju koliko Kostić nudi Amerikancima za njihov deo.

Miodrag Kostić Foto: Promo

Kako pišu, još nisu dobili ni odgovore iz londonske kancelarije fonda "Jork" da li i koliko želi da ostane vlasnik "Save". U novinskim člancima, međutim, prenose da bi preuzimanjem tog udela u "Savi", kompanija najbogatijeg srpskog biznismena postala najveća turistička grupacija u Sloveniji.

"MK grupa" je vlasnik hotela "Kempinski" na slovenačkoj obali, a predala je i ponudu za preuzimanje šest "Istrabencovih" hotela u Portorožu. U Sloveniji u vlasništvu ima i Gorenjsku banku, kao i udeo u Aerodromu Portorož.

(Telegraf.rs/Siol.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA