≫ 

Binod Čodri, milijarder sa Forbsove liste: Ako imate jednu veliku i originalnu ideju, uspećete bez obzira gde se nalazite (VIDEO)

Bogatstvo nepalskog biznismena procenjeno je na 1.5 milijardi dolara

  • 1

Prvi nepalski milijarder, vlasnik i predsednik kompanije CG Corp Global, Binod Čodri, godinu dana od prve investicije u Srbiji, otvaranje fabrike u Rumi, posetio je kompaniju Comtrade i redakciju Telegraf.rs.

Upravo danas, 5. decembra, ovaj biznismen, našao se šestu godinu zaredom na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi na svetu. Njegovo bogatstvo procenjeno je na 1,5 milijardi američkih dolara.

Forbsova lista i zvanično bogatstvo gospodina Binoda Čodrija Printskrin: Forbes.com

Od očeve radnje u Katmanduu na Nepalu, stigao do konglomerata od 122 kompanije koji posluje u više od 30 zemalja, sa više od 70 brendova i poslovanjem na svim kontinentima... Bave se prehrambenom industrijom, cementom, energetikom, bankarstvom, finansijama, hotelijerstvom (imaju luksuzne rizorte na Baliju, Maldivima, u Šri Lanci..., a neki su višestruko nagrađivani).

Prošle godine otvorio je fabriku nudli "Wai Wai" u Rumi, ali osim za prehrambenu industriju, posebno je ponosan na wellness hotele sa posebnim konceptom, pa je i ideja da se jedan takav specifični hotelski kompleks sagradi i u Srbiji.

Binod Čodri sa predsednikom kompanije Comtrade Veselinom Jevrosimovićem prilikom obilaska redakcije Telegrafa Foto: A. Nalbantjan

Zainteresovan je i za ulaganje u bankarski sektor u Srbiji budući da okviru korporacije CG Corp Global, posluje jedna od vodećih banaka u Nepalu.

Uspeo je sam i za sebe voli da kaže da je "mali čovek iz male zemlje sa velikim snovima". Gospodin Binod Čodri nije iz bogate porodice i nije studirao na skupim univerzitetima. Zato ga često zovu da bude inspirativan i motivacioni govornik. A za mlade u Srbiji ima poseban savet.

Intervju sa gospodinom Binodom Čodrijem pogledajte u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA