≫ 

Za ove poslove vam ne treba fakultet, a zarada je od 500 do 2.000 evra: Kako da u 2019. godini pokrenete unosan biznis sa malim kapitalom

Za ove unosne poslove potrebna vam je obuka od svega mesec, dva

  • 1

Skoro da nema čoveka koji, kad mu prekipi na poslu, nije poželeo da pokrene nešto svoje. I niko ne kaže da je to lako. Mali preduzetnici nemaju radno vreme, potpuno su posvećeni poslu i mušterijama, jer od toga zavisi da li će uspeti, a kasnije i opstati. Biti mnogo uporan i mnogo vredan cela je magična formula za uspeh.

Oni koji su u 2018.godini ostali bez posla, prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), najviše su prolazili obuke za knjigovođe, operatere na CNC mašinama, kozmetičare, kuvare, viljuškariste i kurseve za krojenje i šivenje.

Neki poslovi i zbog trenutnih interesovanja na tržištu, opsednutošću fizičkim izgledom i estetikom, danas donose više nego solidnu zaradu, od 500 do čak 2.000 evra. Za njih vam nije potreban fakultet, već kratka obuka i ona formula s početka teksta.

Nokti

Foto: Pixabay.com

Danas je gotovo nemoguće sresti žensku osobu koja nema sređene nokte, “izlivene” ili “nadograđene”, kako to kozmetičari stručno nazivaju. Zato ne čudi da je ovo postao jedan od najunosnijih poslova koje možete pokrenuti sa malim kapitalom. Ipak, uslov da biste uspeli je da ovaj biznis pokrenete u nekom malo većem mestu, jer je za dobru zaradu potreban već broj mušterija.

Ulaganja su zanemarljiva. Kurs za nokte košta oko 100 evra u proseku, a za celokupnu opremu potrebno je izdvojiti još toliko. Ovaj novac možete povratiti za manje od mesec dana jer cena jednog tretmana iznosi od 1.000 do čak 2.000 dinara, u zavisnosti od toga koliko ste vešti i talentovani. Tretmani se rade na svakih 25 do 30 dana, što znači da ćete, ako budete dovoljno dobri, svakog meseca imati sigurne mušterije.

Računica ide ovako, sa samo dve mušterije dnevno mesečno biste mogli da zaradite od 500 do 1.000 evra mesečno. Prednost je da ovaj posao ne zahteva veliki prostor pa ni u tom smislu nisu potrebna velika ulaganja.

Kurs: 100 evra

Ulaganje u opremu: 100 – 150 evra

Prosečna mesečna zarada: 500 – 1.000 evra

Friziranje pasa

Foto: Facebook/Salon za negu pasa - "Royal Groom"

Da li ste znali da najobičnije šišanje manjeg psa košta između 1.500 i 2.000 dinara? Ako pritom želite i neki specijalan tretman, to će vas koštati minimum 4.000 dinara. U sezoni šišanja, a to je uglavnom od maja do septembra, frizeri za pse mesečno mogu da zarade i do 4.000 evra.

Međutim, ono za šta mnogi koji žele da se upuste u ovaj biznis nemaju novca su papreno skupi kursevi za pseće šišanje. Oni koje smo okrenuli, za nekoliko meseci obuke traže od 1.000 do 1.200 evra, a najjeftiniji kurs koji smo uspeli da nađemo košta 60.000 dinara.

Tako da je ovo veoma unosan posao, ali je za početni kapital ipak potrebno uložiti nešto više novca.

Kurs: 500 - 1.200 evra

Ulaganje u opremu: 1.000 - 3.000 evra

Prosečna mesečna zarada: 1.500 evra

Tetoviranje  obrva

Foto-ilustracija: pixabay.com

Ovo je izuzetno unosan posao, ali računajte da će vam biti potrebno od šest meseci do godinu dana da ga razradite i steknete veći broj mušterija. Najskuplji je materijal koji podrazumeva specijalne igle i boje, kao i kozmetički krevet ili stolicu. Ako zaista hoćete da imate kvalitetan materijal, za njega ćete morati da izdvojite i do 1.000 evra.

Cena tretmana zavisi upravo od materijala. Ako radite sa onim kvalitetnim, tetoviranje obrva možete da naplatite između 200 i 300 evra, ali za početak, dok ne razradite posao, najbolje je da ne naplaćujete više od 100 evra po tretmanu.

Kako su nam rekli u salonima, oni koji rade ovaj posao duže od godinu dana, uspevaju mesečno da zarade i po nekoliko hiljada evra.

Kurs: 200 - 300 evra

Ulaganje u opremu: 500 - 1.000 evra

Prosečna mesečna zarada: 700 - 2.000 evra

Mejkap

Pixabay

Profesionalno šminkanje može doneti vrlo dobru zaradu, ali pod uslovom da se povežete sa salonima i modnim studijima preko kojih ćete uvek imati posla. Od svega je naskuplji kurs za koji treba da izdvojite od 150 do čak 500 evra, ako ga pohađate u nekoj profesionalnoj akademiji. Nakon toga kupovina opreme vam i neće delovati toliko strašno jer je preko istih tih akademija možete nabaviti za 200 do 300 evra.

E sad, kad krenete, povežete se sa salonima i modnim studijama i obezbedite sebi stalne mušterije, mesečno ćete moći da zaradite i više od 1.000 evra. A ako vam ovo ostane samo hobi, i tada ćete moći da se pohvalite sa bar 300 evra mesečno.

Kurs: 150 - 500 evra

Ulaganje u opremu: 200-300 evra

Prosečna mesečna zarada: 500 - 800 evra

VIDEO: Za zaposlenje u Nemačkoj vam ne treba diploma fakulteta, samo kurs jezika

(M. Leskovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Paja

    1. januar 2019 | 13:15

    Ma da 150e za nokte ulaganje. Ko je ovo izracunao svaka mu cast. Zeni sam otvorio salon u garsonjeri koja sa troskovima mesecno kosta oko 180e sto i stolice kostaju oko 400e. Lampe brusilice vakum ventilator itd je jos 250e plus materijal gelovi i ostalo oko 300e u startu bilo i to je bas skromno bilo plis dvosed stocic i jos neke sitnice ni ne secam se koliko. Slazem se da se zaradi od toga lepo ali da imas bar 80 zena mesecno ispod je apsurd ulagati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA