Grejanje je stabilno, a biće i ubuduće: Pred nama su ledeni dani

Do sada je 24-casovno grejanje bilo 26 dana i poručio da će tako biti sve dok su tempoeratuire tokom celog dana ispod nule

  • 0

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić kaže da grejanje u Beogradu i u celoj Srbiji funkcioniše normalno, te obećava da će tako biti i u narednom periodu u kojem se očekuju niske temperature.

- Grejanje u više od 60 gradova širom Srbije radi u normalnom režimu, odnosno u većini gradova radi 24 sata, zbog niskih temperatura, a očekujem da će tako i ostati dok traje ledeni talas - poručio je Antić je tokom obilaska Beogradske elektrane u Novom Beogradu.

Beogradske elektrane kao najznačajniji deo tog sistema daju dodatnu stabilnost ukupnom energetskom sistemu Srbije, napomenuo je ministar.

- Beogradske elektrane su najveći proizvođač i distributer toplotne energije u Jugoistočnoj Evropi. Toplana na Novom Beogradu predstavlja najveću pojedinačnu toplanu u čitavoj Evropi - naveo je Antić i zahvalio radnicima Beogradskih elektrana na njihovom 24-časovnom angažovanju tokom praznika, a zahvalio im je i predsednik Skupštine Grada Nikola Nikodijević.

Aleksandar Antić; Foto: Marko Jovanović

Nikodijević je rekao da je zadovoljan načinom na koji rade Beogradske elektrane i podsetio da je tokom protekle godine obavljen remont i povećan je kapacitet usluga Beogradskih elektrana.

- Tokom prva tri meseca, koliko traje grejna sezona, vrlo smo zadovoljni rezultatima rada Beogradskih elektrana s obzirom da imamo 10 posto manje reklamacija nego što smo imali u istom periodu godinu ranije - rekao je Nikodijević.

On je naveo da je do sada 24-casovno grejanje bilo 26 dana i poručio da će tako biti sve dok su tempoeratuire tokom celog dana ispod nule.

Beogradske elektane, inače, imaju sve veći broj korisnika, rekao je Nikodijević, navodeći da u ovom trenutku 310 hiljada domaćinstava, odnosno više od milion Beograđana koristi usluge Beogradskih elektrana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA