≫ 

I Rusima važna digitalizacija: Ulazimo u novu tehnološku epohu i ona će postojati dugo

Mi ulazimo u novi tehnološku epohu i ona će postojati dugo, složili su se učesnici dijaloga

  • 0

Srbija i Rusija grade zajedničku viziju inovacionog rasta i inovacije i digitalizacija imaće ključnu ulogu u razvoju odnosa dve zemlje u budućnosti, ocenjeno je na skupu Prvi digitalni dijalog Srbije i Rusije, koji se održava u sklopu posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da Srbija vidi 4. industrijsku revoluciju kao šansu za brži i održiviji razvoj i velika pažnja se posvećuje kreativnosti.

- Kako bismo bili uspešni u digitalnoj eri, ulažemo u obrazovanje, podsticajno poslovno okruženje i elektronsku upravu, što je ključ za efikasniju i transparentniju upravu, kao i efikasniju borbu protiv korpucije - rekla je Brnabić.

Specijalni savetnik predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da je srećan iz dva razloga, zbog toplote kojom ih je Srbija dočekala i brzine sa kojom sarađuju dve države. 

Skup "Prvi digitalni dijalog Srbije", Foto: Vlada Srbije

To su dva ključa koja su potrebna - poverenje i sposobnost brzog rada. Mi ulazimo u novi tehnološku epohu i ona će postojati dugo. Za nas je važno da stvaramo nove moćne tradicije kakve smo već stvarali ranije, rekao je Peskov.

Sada u trenutku kada se formiraju nove tradicije, odluke koje se danas donose će uticati na naš život decenijama i stotinama godina, rekao je Peskov i ocenio da je dobro da se sa starim prijateljem stvaraju nove tradicije.

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je da će se digitalni dijalog Srbije i Rusije održavati najmanje dva puta godišnje jer on podstiče stvaranje novih vrednosti kroz inovacije i digitalizaciju.

- Dobro se razvijaju ekonomski odnosi dve zemlje, ali ovo je budućnost - ocenio je Popović koji je najavio da će u Srbiji ove godine, najverovatnije u aprilu, biti otvoren digitalni i inovacioni centar "Tačka ključanja", po uzoru na centre kakvi već postoje u Rusiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA