≫ 

Veliki izgledi da ove godine dođe do novog povećanja cena plata i penzija

Januar pokazuje da idemo u pozitivnom pravcu

  • 39
Penzija ilustracija, penzioneri, starost, starci, pare, novac, dinari Foto-ilustarcija: Foto: pixabay.com, A. Nalbantjan

Penzioneri i zaposleni u javnom sektoru mogu ove godine da očekuju povećanje penzija i plata budući da su rezultati u budžetu već za prvi mesec ove godine bolji od predviđenih, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

- Ono što je dobra vest jeste da januar pokazuje da idemo u pozitivnom pravcu, da su rezultati bolji od predviđenih i da možemo da očekujemo lepe vesti i za naše penzionere i zaposlene i povećanje plata i penzija u ovoj godini -rekao je Đorđević.

On je ocenio da Vlada može da se pohvali rezultatima u januaru, pogotovo s prihodom koji ima Fond PIO, te da se očekuje da oni budu daleko bolji u februaru, s obzirom da će povećanje plata u javnom sektoru stupiti na snagu s januarskom platom, te se faktički pojedini efekti očekuju u februaru.

- To su sve pozitivne stvari, učešće penzija u BDP-u, učešće penzija u ukupnom budžetu, sve je to plus i daje nam nadu da ove godine možemo s nekim lepim vestima da obradujemo i naše penzionere - rekao je Đorđević.

Upitan koliko povećanje mogu da očekuju penzioneri i navodima da će ono iznositi šest odsto, on je rekao da je teško s takvim prognozama izaći u januaru jer bi to, kako je ocenio, bilo neozbiljno i da tek posle analize prihoda može da se raspravlja o raspodeli sredstava.

VIDEO: Na ulici zarade i do 140 evra za jedan dan, a nisu prosjaci

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    4. februar 2019 | 10:53

    Odlicne vesti za sve gradjane.

  • Uchiha Madara

    4. februar 2019 | 10:54

    Napredujemo svake godine sve vise i vise.

  • Kica

    4. februar 2019 | 10:54

    Ne postoji bolja stimulacija za efikasniji rad od povecanja zarade, tako da je ovo lepa vest.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA