Odlični rezultati, Srbija nastavlja put reformi: Vučić na sastanku sa delegacijom MMF-a

Sagovornici su se saglasili da je neophodno raditi na privatizaciji Petrohemije i Komercijalne banke

  • 20

Srbija je postigla odlične rezultate u prethodnom periodu i jasno je da nastavlja put reformi za sigurnu budućnost, zaključeno je na današnjem sastanku predsednika Republike Aleksandra Vučića sa delegacijom Misije Međunarodnog monetarnog fonda, koju je predvodio šef misije Džejms Ruf.

Ruf, koji je u svojoj poslednjoj misiji u Republici Srbiji, naglasio je da je Srbija uspela da uz teške reforme koje je sprovela, ostvari veoma dobre fiskalne rezultate i da očekuje da će ostvariti rast od između 3,5 odsto i 4 odsto BDP-a u 2019. godini, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Vučić je zahvalio na izuzetnoj podršci Rufa i njegovoj posvećenosti da razume ono što je Srbiji bilo potrebno kako bi izašla iz krize u kojoj se nalazila.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno raditi na privatizaciji Petrohemije i Komercijalne banke.

Na sastanku je rečeno da je potrebno nastaviti rad na reformama poreske administracije, sistemu plata u državnoj upravi kao i unapređenju poreske politike.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    4. februar 2019 | 12:31

    Poslednjih par godina Srbija vidno napreduje ekonomski, politicki i mnoge zemlje su sprmne da uloze u Srbiju. Svakako bitan je i dalji napredak u reformama i pristupanju Srbije u EU koja ce nam siguran sam otvoriti vrata ka jos boljem razvoju.

  • Rudi

    4. februar 2019 | 12:38

    Zahvaljujući uspešnim reformama Srbija postaje ekonomski sve jača,i to se vidi svugde u Svetu.

  • sasa

    4. februar 2019 | 12:27

    Iz dana u dan belezimo sve bolje rezultate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA