Napravljena aplikacija za kupce automobila koja otklanja svaku sumnju u muljanje sa kilometražom

Stiže li ovo uskoro i kod nas? Nije da nam nije potrebno

  • 5

Kada kupujemo automobil, prvo pitanje je - koliko je prešao. A onda sledi detaljni vizuelni pregled i 1.000 pitanja koja se vrte po glavi kupca: Ko ga je vozio, koliko vlasnika je imao, gde ga je vozio, da li je bio u garaži...

Rumuni su rešili da budućim kupcima ovu "istragu" znatno olakšaju, uz pomoć jednostavne aplikacije Rumunskog auto registra. Naravno, ovaj servis može koristiti i znatiželjni vozač automobila koji već poseduje. U pitanju su podaci o automobilima registrovanim u Rumuniji, a sličan princip bi, po analogiji, mogle da uvedu i druge zemlje.

Printskrin: Rarom.ro

Ova aplikacija pokazaće vam koliko kolometara je prešao automobil, koliko zagađuje, kakve su mu tehničke karakteristike... Dakle, sve one podatke koje potencijalni prodavci ne bi baš da vam tako lako otkrivaju.

Zanimljivo je da se, što se kilometraže tiče, uz ovu aplikaciju uklanja sumnja da ju je neko anulirao i tako prevario buduće kupce, jer možete videti redosled snimanja brojača, a vrednost bi po logici stvari trebalo kontinuirano da raste, u suprotnom, prevara je očigledna.

Ova aplikacija funkcioniše preko internet strane www.rarom.ro, pa kada odaberete opciju "istorija vozila", unesete svoj mejl, a potom i identifikacioni broj vozila (serija karoserije). Potrebna je još samo verifikacija preko mejla (sigurnosni kod) i kada to obavite podaci će se pojaviti.

Tako da, ako kupujete kojim slučajem polovnjaka iz Rumunije, ne zaboravite na ovu aplikaciju.

U budućnosti bi ovaj servis mogao da pruži još neke i te kako korisne informacije: da li je vozilo trpelo neku štetu ili prepravke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja

    24. mart 2019 | 10:02

    Iz Rumunije ne bih kupio ni kiflu, a kamoli polovno vozilo.

  • Nemanja

    24. mart 2019 | 10:04

    Nenormalni su redovi na granici zbog vozila koje uvozimo iz Rumunije

  • Ccc

    24. mart 2019 | 10:10

    Lik kupi auto prede 100000km vrati 80000 ode na original servis i udate mu zig...dzabe aplikacije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA