≫ 

Nude besplatnu obuku, a onda platu od 200.000 dinara: Ovo su jedini uslovi

Poslednji dan prijave je 25. april

  • 2

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA objavila je konkurs za prijem, nude besplatnu obuku, a potom platu od 200.000 dinara.

U konkursu je navedeno da se traži 46 kandidata na obuku za sticanje dozvole kontrolora letenja i odgovarajućih ovlašćenja.

Kako se navodi u tekstu konkursa, potrebno je 24 kandidata za ovlašćenja ASC Beograd, pet za ovlašćenje ADI-GMC/AIR Beograd, pet APP Niš, pet APP Kraljevo, pet ADI-TWR Podgorica i dva kandidata za ovlašćenje APP Tivat, a troškove školovanja pokriva SMATSA.

Reč je o veoma stresnom, ali zato i dobro plaćenom poslu, posebno za srpske uslove. Prema nezvaničnim informacijama, operateri imaju platu od oko 200.000 dinara, dok oni na odgovornijim funkcijama znatno više.

Opšti i posebni uslovi za prijem kandidata na obuku su da su državljani Republike Srbije/Crne Gore, da su rođeni 1994. godine ili kasnije, da nisu osuđivani, da se protiv njih ne vodi krivični postupak i da nisu pod istragom.

Kako se ističe, poslednji dan prijave je 25. april. Kandidati koji ispune sve kriterijume biće pozvani na intervju sa Selekcionom komisijom SMATSA doo. Obuka kandidata biće sprovedena u tri grupe - prva grupa startuje 7. oktobra 2019., druga 6. aprila 2020., dok je poslednja zakazana za 5. oktobar sledeće godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čak

    29. mart 2019 | 12:37

    Jedini uslov, članska karta!

  • Trta

    29. mart 2019 | 11:19

    Vazno je I da su zdravstveno spremni za takav posao. I da ih partner u braku, komsije i vesti ne nerviraji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA