Vrednost bitkoina vrtoglavo skočila u poslednja 24 sata, a prate ga i ostale kriptovalute

Ethereum vredi 153 dolara što je osam posto više nego dan ranije dok je litekoin skočio gotovo 13 odsto na 68 dolara

  • 1

Vrednost kriptovaluta, predvođenih najpopularnijim bitkoinom, snažno se povećala u poslednja 24 sata, a analitičari skok cene pripisuju opet probuđenom entuzijazmu među investitorima.

Bitkoin je u utorak u jednom trenutku prešao nivo od 5.000 dolara, koliko nije vredeo od kraja novembra, prenosi Poslovni dnevnik.

Kasnije je cena malo oslabila, pa se bitkoinom nakon 14 sati trgovalo po 4.761 dolar, prema podacima CoinMarketCapa.

Pri toj ceni vrednost bitkoina porasla je za više od 15 odsto u svega 24 sata, a tako veliki dnevni skok cene bitkoin ne pamti već godinu dana.

Vrednost je porasla i ostalim vodećim kriptovalutama.

Tako ethereum vredi 153 dolara što je osam posto više nego dan ranije dok je litekoin skočio gotovo 13 odsto na 68 dolara.

Ukupna tržišna kapitalizacija digitalnih valuta u jednom danu porasla je za 19 milijardi dolara, na gotovo 163 milijarde dolara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    4. april 2019 | 00:22

    KRIPTOVALUTE-BITKOIN I OSTALE VALUTE SU OPASNE ZA OBICNU RAJU KOJA JE NEKU SICU USTEDELA I SAD NASEDA NA PRICE O LAKOJ ZARADI !!! TO JE IGRA ZA MULTIMILIJARDERE I MILIJARDERE KOJI MOGU SEBI DA DOZVOLE I GUBITAK OD PAR MILIJARDI JER UVEK ZNAJU DA CE TO NADOKNADITI U DRUGIM POSLOVIMA!! OVDE U SVICI SU LJUDIMA IZ BANKE ZABRANILI DA SE BAVE TOM VRSTOM POSLA !!! OPREZ!!! BOLJE IDITE U KASINO MANJE CE VAS BOLETI GUBITAK!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA