≫ 

Prodat atraktivan plac na Autokomandi za 504 miliona dinara, cena umanjena za 40%

Prodato zemljište planirano je za komercijalne delatnosti

  • 1

Građevinska parcela na Autokomandi prodata je po početnoj ceni od oko 504, 3 miliona dinara privrednom društvu "Autokomanda doo", objavila je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda na svom portalu.

Prodato zemljište je površine 6.421 metra kvadratnih i planirano je za poslovno komercijalne delatnosti. Lokacija je bila predmet javnog nadmetanja 2017. i 2018. godine i tada nije bilo zainteresovanih ponuđača. 

Podsetimo, tada se spekulisalo da bi na toj parceli mogao da nikne tržni centar, a kako je parcela pored placa na kojem bi trebalo da bude izgrađen "Delta planet", to bi značilo da kompanija i njen vlasnik Miroslav Mišković dobija konkurenciju na ovoj atraktivnoj lokaciji. 

Takođe, tada su oglasili iz kompanije Delta ril estejt i naveli da im Grad Beograd, kao prvim komšijama, nije ponudio pravo preče kupovine.

Prilikom raspisivanja poslednjeg oglasa, u skladu sa gradskom odlukom, cena za lokaciju je umanjena za 40 odsto.

Parcela je prodata na javnom nadmetanju održanom u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a za učešće na licitaciji prijavio se jedan ponuđač, čija je pretežna delatnost razrada građevinskih projekata.

Osim 504,3 miliona dinara koliko će uplatiti u budžet grada, investitoru će u postupku pribavljanja građevinske dozvole biti obračunat i doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta.

Investitor će imati obavezu da pre pribavljanja lokacijskih uslova, izradi idejno rešenje objekata i parternog uređenja lokacije, a takvo urbanističko-arhitektonsko rešenje moraće da dobije saglasnost Komisije za planove Skupštine grada Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA