≫ 

Kako i kada rade prodavnice, pijace, banke, pošte narednih dana? Detaljni vodič za završavanje poslova tokom praznika

Praznovaće državne ustanove, škole, pošte...

  • 3

Škole, vrtići, banke, pošte, pijace, marketi - skoro ništa neće raditi tokom predstojećih praznika. Ukoliko vam ipak preostane nedovršenog posla, ovo je vodič gde biste mogli da završite obaveze ili obavite kupovinu koja vam je neophodna.

Zokom uskršnjih i prvomajskih praznika radno vreme trgovinskih lanaca, tržnih centara, pijaca i pošta biće izmenjeno, a parking će u zonama biti besplatan.

Tokom praznovanja Uskrsa, od danas do 29. aprila, dežuraće 74 pošte širom Srbije, dok će Glavna pošta u Beogradu u Takovskoj 2, i pošte na graničnim i administrativnim prelazima raditi bez prekida.

MARKETI, SUPERMARKETI

Prodavnice prehrambene robe (hipermarketi i supermarketi) u ponedeljak, 30. aprila, moraju da rade najmanje od devet do 18 sati. U utorak, 1. maja, radnje mogu biti zatvorene, dok u sredu moraju raditi najmanje od devet do 12 časova. Tržni centri u prestonici radiće nepromenjeno.

Prodavnice "Lidl" će danas, na Veliki petak, raditi skraćeno do 18 sati, u subotu će raditi normalno, dok će na Uskrs biti zatvorene. U ponedeljak će raditi normalno, dok će na Praznik rada, 1. maja, raditi skraćeno, do 14 sati, a već 2. maja uobičajeno.

Objekti "Maksi", "Šop end go" i "Tempo" danas rade do 18 sati, dok u nedelju, 28. aprila, na Uskrs, neće raditi.  Svi "Roda", "Idea" i "Merkator" hipermarketi u subotu, ponedeljak i utorak radiće uobičajeno, dok će u nedelju biti zatvoreni.

Tržni centri "Delta siti", "Ušće" i "Big fešn" biće zatvoreni na Uskrs, dok će na Veliki petak, raditi do 18 sati. U ponedeljak, 29. aprila, kao i za 1. i 2. maj, radiće redovno, od 10 do 22 sata.

Foto: Pixabay.com

PIJACE

Beogradske pijace imaće prilagođeno radno vreme tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika, dok će u petak i subotu, 26. i 27. aprila, kao i u sredu i četvrtak, 1. i 2. maja, raditi uobičajeno, saopšteno je iz JKP „Gradske pijace”. Zelene pijace u nedelju, 28. aprila, na Vaskrs neće raditi, osim pijaca „Zemun”, „Dušanovac”, „Banovo brdo”, „Bele vode”, „Gornja varoš” i „Palilula”, koje će raditi od 6 do 13 časova, dok će u ponedeljak, 29. aprila, sve zelene pijace raditi skraćeno od 6 do 13 časova.

Garaža na pijaci „Zeleni venac” za Vaskrs, 28. aprila, neće raditi, dok će ostalih dana raditi uobičajeno od 6 do 21 čas. Otvoreni tržni centar Novi Beograd - „Buvljak” neće raditi 28. i 29. aprila, a ostalih dana radiće u uobičajenom radnom vremenu od 8 do 20 časova. Na pijaci „Dušanovac” prodaja iz vozila neće biti vršena 28. aprila, dok će ostalih dana ovaj deo pijace raditi uobičajeno od 22 do 6 časova. Parking na pijaci „Dušanovac” radiće 28. aprila od 7 do 19 časova.

„Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom - Miljakovac” neće raditi 28. i 29. aprila, dok će ostalih dana raditi od 6 do 19 časova. Tržni centar „Krnjača” - cvetna pijaca neće raditi 28. aprila, dok će ostalih dana raditi uobičajeno od 11 do 8 časova narednog dana. Za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika, parking na pijaci „Zemun” radiće u redovnom poslovnom radnom vremenu od 00 do 24 sata.

Foto: Telegraf

POŠTE

Pošte Srbije su danas saopštile da će tokom uskršnjih praznika, od 26. do 29. aprila dežurati 74 pošte širom Srbije, dok će Glavna pošta u Beogradu, u Takovskoj 2, i pošte na graničnim i administrativnim prelazima raditi non-stop.

U dane Međunarodnog praznika rada - 1. maja, u sredu i četvrtak, 1. i 2. maja radiće 48 dežurnih pošta, od kojih će neizmenjeno raditi glavna pošta u Beogradu, i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

PARKING

Tokom predstojećih praznika, uskršnjih, od petka do ponedeljka, od 26. do 29. aprila, i prvomajskih, u sredu i četvrtak, "Parking servis" neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni za vreme praznika i radiće po uobicajenom sistemu naplate, kao i Služba "pauk". Tih dana, biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska 31, Kraljice Marije 7 i Mileševska 51.

U utorak, 30. aprila, i od petka, 3. maja, Služba parking kontrole i poslovnice Korisničkog servisa radiće po ustaljenom radnom vremenu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

APOTEKE

Dežurne apoteke koje inače rade nonstop, otvorene su i tokom praznika: "Sveti Sava", Nemanjina 2; "Prvi maj", Kralja Milana 9; "Bogdan Vujošević", Goce Delčeva 30; "Zemun", Glavna 34 i "Gornji grad" Dr Đorđa Kovačevića 27, Lazarevac. Većina privatnih apoteka radiće redovno tokom praznika.

PREVOZ

Ukoliko ste planirali da uživate u Beogradu, a nemate automobil, dobro je znati i da će taksisti voziti po drugoj tarifi, dok će GSP saobraćati po nedeljnom redu vožnje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petra

    25. april 2019 | 14:47

    Sramota za trzne centre!!!

  • DDF

    25. april 2019 | 15:58

    Sramotan odnos drzave,prema radnicima u privatnom sektoru,vecina vise ni ne zna sta je i kada je praznik i okupljanje sa porodicom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA