≫ 

Oglasila se Komercijalna banka povodom tvrdnji o kupovini od strane Raiffeisena

Privatizacioni savetnik za prodaju Komercijalne banke "Lazard" još nije dao mišljenje o načinu privatizacije najveće domaće banke

  • 4

Povodom vesti koju su preneli pojedini beogradski mediji da austrijska Rajfajzen banka Internešenel kupuje Komercijalnu banku, iz informativne službe ove banke, saopštili su da je ta informacija "neistinita". Privatizacioni savetnik za prodaju Komercijalne banke "Lazard", još nije dao mišljenje o načinu privatizacije najveće domaće banke, pa je samim tim informacija koja se pojavila u delu domaće javnosti neistinita, navode iz Komercijalne banke.

U kom pravcu će ići privatizacija Komercijalne banke, odlučiće njeni akcionari, saopštava ova banka.

Kako Telegraf nezvanično saznaje, tender će biti raspisan krajem maja nakon analize.

Za Komercijalnu banku vladalo je veliko interesovanje u finansijskom svetu. U Komercijalnoj banci država ima najveći udeo, odnosno 41,7 odsto kapitala, dok je 24,43 odsto akcija u vlasništvu Evropske banke za obnovu i razvoj, a Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Svetske banke, ima 10 odsto vlasničkog udela.

Ministar finansija Siniša Mali ranije je najavio da će u maju biti raspisan tender za pronalaženje strateškog partnera "Komercijalne banke" i ceo postupak bi trebalo da bude završen do kraja godine.

- Očekujem najmanje dve referentne ponude i najbitnije je da proces bude transparentan. U međuvremenu kompanija "Lazard" će pripremiti dokumentaciju i ukazati državi na najbolje opcije - izjavio je Mali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    8. maj 2019 | 08:39

    PA ZAR SRBIJA NEMOZE DA IMA BAREM JEDNU SRPSKU BANKU ??? DALI SU NASI BANKARI TOLIKO NESPOSOBNI ILI MORAMO PO NALOGU BRISELA,MMF I SVETSKE BANKE SVE DA PRODAMO????!!

  • Pera

    7. maj 2019 | 17:16

    Nemojte samo njima da prodate!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA