Folksvagen je izgleda odlučio gde će biti nova fabrika kojoj se i Srbija nadala

Rojters prenosi da su, prema insajderima, u igri ostale Bugarska i Turska

  • 20

Folksvagen je saopštio da kreće u "konkretne pregovore" sa predstavnicima "preostalih potencijalnih" lokacija za izgradnju fabrike u jugoistočnoj Evropi, javlja radio Dojče vele (DW), dodajući da Rojters prenosi da su, prema insajderima, u igri ostale Bugarska i Turska.

Skupština akcionara Folksvagena koja se održava danas (14. maj) bila je sa nestrpljenjem iščekivana i širom jugoistočne Evrope. Više zemalja, uključujući Srbiju, nadalo se privlačenju velike investicije automobilskog giganta, a "pobednik" je trebalo da bude obznanjen ovih dana.

Od toga izgleda neće biti ništa, ocenjuje DW i napominje da je Folksvagen saopštio da su nadzorni i upravni odbor u ponedeljak odlučili da krenu u "konkretne pregovore“ o preostalim potencijalnim lokacijama. 

- Bližih zvaničnih informacija nema, a za DW je u ponedeljak u kompaniji kratko rečeno da je i dalje na snazi njihovo saopštenje da konačna odluka nije doneta. Međutim, agencija Rojters, pozivajuci se na insajdere, prenosi da su u igri ostale još samo lokacije u Bugarskoj i Turskoj - navodi se u tekstu.

VIDEO: Vučić o dolasku Folksvagena

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rale

    14. maj 2019 | 15:28

    Turska je ta koja će dobiti fabriku, jer švaba nije naivan.80 miliona ljudi, plus okruženje, i eto profita.

  • D. M.

    14. maj 2019 | 16:53

    Ma koga briga za Folsvagen kada nam dolaze leteći automobili.

  • Boban

    14. maj 2019 | 16:40

    Nisam znao da je Turska u EU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA