≫ 

Od centra Čačka do Lučana uskoro za 10 minuta: Predsednik Srbije najavio nove projekte (FOTO) (VIDEO)

- Čestitam, jer ćete sa auto-putem imati i mnogo više kupaca i zainteresovanih da ulažu u Milan Blagojević - rekao je Vučić građanima prilikom početka radova na deonici puta od Preljine do Požege

  • 38

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je danas, prilikom početka radova na auto-putu od Preljine do Požege, da će se od centra Čačka do Lučana, kada auto-put bude izgrađen, stizati za deset minuta, umesto dosadašnjih 40.

On je česitao zaposlenima u "Milanu Blagojeviću" u Lučanima sedamdesetogodišnjicu rada, ističući da je ta kompanija podigla Lučane, Guču, taj kraj, ali i dobar deo Srbije.

- Čestitam, jer ćete sa auto-putem imati i mnogo više kupaca i zainteresovanih da ulažu u Milan Blagojević - rekao je Vučić.

KORIDOR11 RADOVI VUCCIC Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Morate da imate uređene javne finansije, javni dug pod kontrolom, pare da sve platite, tek tada možete da gradite autoputeve, povećavate zaposlenost. Mi smo to uspeli u prethodnih nekoliko godina - rekao je Vučić.

On je to slikovito objasnio navodeći podatke o BDP, ističući da je BDP 2008. bio 35,7 milijardi evra, 2013. 36,4 milijarde evra, da bi se 2018. godine popeo na 42,8 milijardi.

- Od 2008. do 2013. smo uvećali vrednost koju pravimo za 700 miliona evra. Ali do 2018. godine smo ih uvećali za 6,4 milijarde, u istom vremenskom periodu. To će sada ići sve brže i brže, jer su ljudi pokazali da veruju stvarnim reformama, a ne prevarantima, ne onima koji kažu - budite uz nas jer smo lepi i pametni, a ne rade ništa - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijela

    18. maj 2019 | 02:12

    Od kada Velja Ilic nema dodira sa putevima, izgradio se Koridor 10 i krenulo se dalje

  • Gaga

    17. maj 2019 | 17:17

    Dobri putevi i ulaganje u infrastrukturu se uvek isplati !

  • MARIJA

    17. maj 2019 | 18:44

    Sve se desava u svoje vreme, ovo je veoma korisna deonica, koja ce biti vazna za sve gradjane Srbije tako i gradjane drugih zemalja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA