Cena kvadrata skače na neverovatnih 5.000 evra: U ovom gradu više neće moći da niču nove zgrade, ni kuće neće smeti da budu visoke

Trenutno se cene nekretnina kreću od 1.800 do 3.700 evra za metar kvadratni

  • 0

Zabrana kolektivne gradnje u Kotoru, odnosno velikih stambenih zgrada dovešće, prema procenama prodavaca nekretnina, do skoka cena kvadrata u tom gradu, a koje mogu da dostignu i do 5.000 evra.

Nacrtom prostorno-urbanističkog plana za Kotor, koji je nedavno predstavljen, precizirano je da građevinske zone ostaju nepromenjene, ali je predviđeno smanjenje koeficijenta izgrađenosti i zabrana kolektivne gradnje, odnosno moći će da se grade isključivo prizemlje, sprat i potkrovlje bez suterena, prenosi CDM.

Broker nekretnina Miloš Kukuličić kaže da će cene sigurno beležiti brzi skok i višestruki stabilni rast čak i do 5.000 evra.

Trenutno cene kvadrata novogradnje stambenog prostora u najatraktivnoj i najtraženijoj građevinskoj zoni Dobroti kreću se od 1.800 do 3.700 evra za metar kvadratni.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA