≫ 

Oglasio se Huavei posle odluke Gugla

Poručio je da će pružiti podršku svim postojećim korisnicima

  • 12

"Alphabet Inc's Google", krovna Guglova firma, odlučila je da prekine saradnju sa Huaveijem, sada se oglasila i ta kompanija.

Kako javlja portal Verge, Huavei je poručio kako će, u vidu bezbednosnih ažuriranja, pružiti podršku svim postojećim korisnicima, ali i svima koji će kupiti njihove uređaje koji su trenutno na zalihama širom sveta.

- Huavei je značajno doprineo razvoju i rastu sistema Androida širom sveta. Kao jedan od ključnih partnera Androida blisko smo sarađivali s njihovom platformom otvorenog izvora kako bismo razvili sistem koji će biti na korist kako korisnicima, tako i industriji - navodi se u saopštenju.

Huavei će nastaviti da pruža ažuriranja i nastaviće sa izgradnjom sigurnog i održivog softverskog sistema kako bi svim korsnicima pružili najbolje iskustvo, poručili su iz kompanije.

Ovde nije reč o potpunom prekidu poslovanja između te dve kompanije, jer će Huavej i dalje imati pristup Android verzijama softvera koji su dostupni preko open source licence.

Iz kompanije Gugl su istakli da će Gugl plej biti i dalje dostupan:

Pridržavamo se zahteva i pratimo dalji razvoj situacije. Za korisnike naših usluga, Google Play i Google Play Protect će nastaviti da funkcionišu na postojećim Huavei uređajima -

To je potvrdio i Android:

- Svim Huavei korisnicima, u vezi sa daljim koracima koje ćemo preduzeti po pitanju nedavne odluke američke vlade: Uveravamo vas da će, iako se pridržavamo svih zahteva američke vlade, usluge kao što su Google Play i Google Play Protect nastaviti da funkcionišu na postojećim Huavei uređajima -

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pozdrav iz Amerike

    20. maj 2019 | 13:52

    iPhone nije imao ovako loše prodajne rezultate od kako su počeli sa prodajom iPhone od samog početka . Tačno se vidi šta je problem , prvo zabrana Huawei prodaje u USA pa kad to nije uspelo onda ih Kinezi špijuniraju pa ni to im nije uspelo , e sad blokiramo Google u Huawei telefonima . To je prava demokratija kad branis narodu šta će da kupi !

  • Kimi

    20. maj 2019 | 13:09

    Verujem kinezima, a Guglovim podrepašima želim što brži krah.

  • 696

    20. maj 2019 | 13:21

    Pada prodaja Iphone-a, pa na sve načine pokušavaju uništiti konkurenciju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA