Uredno snabdevanje električnom energijom u celoj Srbiji (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i v.d. direktora JP EPS Milorad Grčić posetili su distributivni centar ovog preduzeća

  • 2

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i v.d. direktora JP EPS Milorad Grčić posetili su nacionalni distributivni i dispečerski centar Elektroprivrede Srbije u Novom Sadu. Tom prilikom konstatovano je da je snabdevanje električnom energijom uredno u celoj Srbiji i da je sistem stabilan.

- Za nas građane najvažnije je da sistem funkcioniše kako treba, i da ćemo biti uredno snabdeveni električnom energijom i u novogodišnjoj noći. Sa predstavnicima EPS-a razgovaraćemo o novim investicijama u Novom Sadu, s obzirom na to da je grad narastao i da ima veće potrebe. Samo u ovoj godini EPS u Novom Sadu ima 7.500 više potrošača kada je reč o domaćinstvima i preko 800 privrednih subjekata više - naglasio je gradonačelnik Vučević i posebno se zahvalio dežurnoj službi koja će raditi tokom praznika kako bi građani mogli bez problema da proslave Novu godinu.

Miloš Vučević, Foto: novisad.rs

Kako je rekao Milorad Grčić, centar u Novom Sadu je jedan od najmodernijih u Evropi, a izgrađen je u aprilu 2016. godine.

- Iz centra u Novom Sadu nadgleda se transport električne energije širom Srbije i zato je on veoma važan. Budućnost EPS-a je u modernizaciji i proširivanju proizvodnih kapaciteta, a cilj je da bude lider na Balkanu. Važna vest za sve građane je da smo dobili energetsku dozvolu za izgradnju vetro-parka, vrednog 100 miliona evra, u Kostolcu. Očekujemo da u trećem kvartalu 2019. počnu pripreme za njegovu izgradnju - kazao je Grčić i poželo sve najbolje građanima u novoj godini.

Milorad Grčić, Foto: Danilo Mijatović - EPS​

Tokom posete nacionalnom distributivnom i dispečerskom centru, rečeno je da EPS već treću godinu završava sa poslovanjem u plusu, a naplata usluga iznosi skoro 100 procenata.

VIDEO: Zbog krađe struje na Kosovu evropski radnici kasne na posao

(Telegraf.rs /PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    31. decembar 2018 | 19:19

    Ti što proizvode struju, počev od jadnih rudara, treba da štrajkuju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA