Grčić tužio Borka Stefanovića zbog navoda o poreklu imovine

V. d. direktora Elektroprivede Srbije (EPS) Milorad Grčić tužio je zamenika predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borka Stefanovića za povredu časti i ugleda zbog neistinitih navoda o poreklu Grčićeve imovine

  • 4

Grčić je rekao da je tužbu protiv Stefanovića podneo u ponedeljak, 27. januara Prvom osnovnom sudu i dodao da je bio prinuđen da reaguje jer je Stefanović prešao crtu u izgovorenim lažima.

- Prinuđen sam da tražim zaštitu suda zbog časti i ugleda mene i moje porodice. Ničija deca nisu dužna da trpe zato što neko ne može da se bavi istinom, jer je nema, i onda iznosi laži - rekao je Grčić.

Dodao je da je uz tužbu priložio dokaze da Stefanović iznosi neistine o tome kako je Grčić stekao imovinu, pre svega, stan od 216 kvadrata u Obrenovcu.

Grčić je naveo da je taj stan kupio 2006. godine, 10 godina pre nego što je postao v. d. direktor EPS-a, i pokazao kupoprodajni ugovor u kome se, kaže, jasno vidi datum kupovine, dodajući da su plaćeni svi troškovi prenosa prava.

V. d. direktora EPS-a odbacio je navode Stefanovića i o svojoj kući u Obrenovcu i naveo da je reč o prizemnoj porodičnoj kući od 110 kvadrata, koja je izgrađena 1973. godine, a u kojoj danas žive njegovi roditelji.

- Na toj adresi sam živeo 34 godine i jedini sam naslednik te kuće. Stefanović je izneo strašnu laž kojom je uvredio mene, moje roditelje i moje pretke - rekao je Grčić.

On je kazao da su netačni i Stefanovićevi navodi o tome da poseduje automobil marke BMW i dodao da takav auto nikada nije imao, ni nov, ni polovni.

Grčić je apelovao na nadležne institucije da što pre donesu zakon o poreklu imovine, posle čega će, kako kaže, Stefanović i mnogi drugi imati problem da objasne odakle im milioni evra, a nekima više od 600 miliona evra.

- Obratio sam se sudu, verujem u institucije ove države i siguran sam da će sud naći način da sačuva čast i ugled mene kao građanina i moje porodice – istakao je Grčić.

Grčić je u tužbi zatražio naknadu nematerijalne štete u iznosu od 500.000 dinara, a ukoliko dobije spor, novac će uplatiti u humanitarne svrhe.

Zamenik predsednika SPP-a Borko Stefanović i Marko Bastać su u petak na pres konferenciji ispred Agencije za borbu protiv korupcije ustvrdili da su stanove i drugu imovinu na sporan način stekli državni sekretar u MUP-u Biljana Popović Ivković, v. d. direktora EPS-a Milorad Grčić, generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA