Microsoft od početka godine zaradio "samo" 5.66 milijardi dolara (FOTO)

Ovo je blagi pad u odnosu na neto profit od šest milijardi dolara i prihode od 20.5 milijardi dolara iz istog perioda prošle godine

  • 1

Profit američke softverske kompanije Microsoft je u prvom kvartalu blago smanjen, jer je ta kompanija nastavila da se sa ličnih kompjutera preusmerava na mobilne uređaje i "cloud" servise. Američka kompanija je u tri meseca zaključno sa 31. martom zabeležila profit od 5.66 milijardi dolara zahvaljujući prihodima od 20.4 milijarde dolara.

Ovo je blagi pad u odnosu na neto profit od šest milijardi dolara i prihode od 20.5 milijardi dolara iz istog perioda prošle godine, prenela je agencija Frans pres.

Iako je na godišnjem nivou došlo do pada profita, podaci o kvartalnoj zaradi Microsofta nadmašili su očekivanja analitičara, pa su tako akcije kompanije jutros porasle za dva odsto na 40.79 dolara.

- Najnoviji kvartalni rezultati pokazatelj su snage našeg poslovanja, kao i prilika koje uočavamo u svetu mobilnih uređaja i računarstva u oblaku - izjavio je izvršni direktor Microsofta, Satja Nadela, i dodao da je njegova kompanija fokusirana na izradu brzih i smelih inovativnih proizvoda koje ljudi vole da koriste.

Microsoft svoj profit duguje rastućoj prodaji igračke konzole Xbox, kao i tablet računara Surface.

Isto tako, prodaja Microsoft-ovog operativnog sistema Windows proizvođačima personalnih kompjutera porasla je u tom kvartalu za četiri odsto, dok je broj pretplatnika za Office 365 Home porastao za milion, na 4.4 miliona, prema podacima Microsofta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    25. april 2014 | 20:04

    Samo je steta sto su upropastini Nokiu, da je nisu kupili ovi bi se u medjuvremenu opametili i presli na Android...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA