BELGIJA TUŽI FACEBOOK: Da li je ovo kraj špijuniranju?

Otkako je Facebook početkom ove godine uveo nove uslove korišćenja, regulatorna tela za zaštitu podataka iz Belgije, Holandije, Francuske i Španije udružile su svoje napore kako bi istražile koliko ova društvena mreža poštuje privatnost posetilaca interneta

  • 0

Belgijska Komisija za zaštitu privatnosti (CPVP) podigla je tužbu protiv Facebooka, pošto je utvrdila da ovaj servis za društvenu mrežu ne uvažava preporuke za poštovanje privatnosti korisnika interneta, i to ne samo onih koji su prisutni na njegovoj platformi.

FACEBOOK POSTAJE SVE JEZIVIJI: Neće vam se UOPŠTE dopasti nove promene!

Otkako je Facebook početkom ove godine uveo nove uslove korišćenja, regulatorna tela za zaštitu podataka iz Belgije, Holandije, Francuske i Španije udružile su svoje napore kako bi istražile koliko ova najveća društvena mreža poštuje privatnost posetilaca interneta.

Regulatorne komisije iz ovih zemalja pozvale su korisnike interneta da instaliraju softver za zaštitu privatnosti kako bi se odbranili od sistema praćenja Facebooka koji, kako se navodi, deluje bez obzira na to da li imate nalog na toj društvenoj mreži.

- Iznenadjeni smo i razočarani što je uprkos dogovorenom susretu za 19. jun sa predstavnicima CPVP, u ciju razmatranja njihovih preporuka, ta komisija preduzela teatralnu akciju privođenja belgijskog Facebooka pravdi - reagovala je portparol ove kompanije za Evropu, Tina Kulou.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA