VIBER OUT: Telefonirajte besplatno u celom svetu

Kompanija naglašava da su cene njihovih usluga znatno niže nego kod konkurencije, a variraće od zemlje do zemlje, a zavisiće i od toga da li zovete mobilni ili fiksni telefon

  • 6

Telefonska internet kompanija Viber zvanično je objavila novu uslugu Viber Out, koja omogućava registrovanim korisnicima, kojih je 200 miliona, jeftine pozive ka mobilnim i fiksnim telefonima širom sveta.

Servis, koji je prvo otvoren na Filipinima prošlog meseca nakon razornog tajfuna "Haijan", dostupan je za sve korisnike pametnih telefona, Android i IOS operativnih sistema, kao i za desktop računare. Kompanija je izjavila da će uskoro biti izbačena opcija i za Windows telefone.

Funkcionisanje je slično kao i kod Skype poziva. Viber korisnici mogu da kupe kredit preko aplikacije za kupovinu na IOS i Android sistemima ili preko kreditne kartice za desktop klijente. Kompanija naglašava da su cene njihovih usluga znatno niže nego kod konkurencije, a variraće od zemlje do zemlje i od toga da li zovete mobilni ili fiksni telefon.

Kada pozivate neku osobu, njoj će se prvo prikazati blic sa vašim brojem telefona, pre nego što primi vaš poziv. Viber će, takođe, ući i u vaš imenik i brojeve telefona da biste izbegli greške pri pozivanju.

- Viber Out daje mogućnost milionima korisnika da na nov način koriste aplikaciju Viber i da mogu da kontaktiraju sa bilo kim, bilo kad - rekao je Talmon Marko, direktor Vibera.

Kao kompanija koja je osnovana pre nego što su pametni telefoni počeli masovno da se koriste, Skype je i dalje predvodnik u ovoj vrsti usluga. Uspeh može da prepiše desktop računarima, a izbacivanje Viber Outa stvoriće dodatni pritisak na Microsoft kompaniju, u čijem je vlasništvu Skype, iako nemaju veliku distribuciju koju Skype uživa.

Nova funkcija jasno razdvaja Viber od aplikacija WhatssApp, Line, WeChat i ostalih aplikacija za razmenu poruka sa kojima se takmiče.

(Telegraf.rs / Izvor: thenextweb.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vaš novinar

    13. decembar 2013 | 16:18

    VIBER OUT: NIJE besplatno.......

  • HTC ONE

    11. decembar 2013 | 17:28

    VIBER je mnogo,mnogo bolji od svih navedenih aplikacija za dopisivanje.... I bolje forice ima VIBER nego ostali...

  • Vlada

    10. decembar 2013 | 17:39

    Whatsapp najbolja za dopisivanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA