POD VELOM TAJNE: Nokia radi na Android telefonu

Iako je Majkrosoft nedavno prisvojio deo Nokie, izgleda da to nije sprečilo rad na telefonu baziranom na Androidu

  • 0

Nokia izgleda da radi na novom telefonu pod nazivom "Normandy" koji će raditi ni manje ni više nego na nekoj verziji Android operativnog sistema, navode izvori bliski kompaniji.

Telefon je dizajniran da bude veoma jeftin i pristupačan većini. U pitanju neće  biti klasičan Android operativni sistem, već nešto slično kao što je Amazon uradio sa svojom Kindle Fire serijom tableta.

U suštini osnova će biti Android koji će Nokia prilagoditi svojim potrebama i neće izgledati isto kao klasičan.

Tokom novembra pojavila se fotografija telefona koji izgleda slično kao serija Lumia, a pretpostavlja se da je u pitanju ovaj telefon.

Iako je Majkrosoft prisvojio deo Nokie, još se ne zna da li će telefon uopšte biti pušten u prodaju i kakvi su njegovi planovi po tom pitanju.

Veliki broj izvora tvrdi da je "Normandija" dizajnirana kao Asha varijanta telefona kako bi i u nižem cenovnom rangu pružila neke od najpoznatijih smartfon aplikacija.

Uređaj je planiran za 2014. godinu, ali ne očekujemo da će Majkrosoft biti zainteresovan za izbacivanje ovog telefona s obzirom na to da se trudi da podigne popularnost sopstvenog mobilnog operativnog sistema Windows Phone, zbog čega je između ostalog i prisvojio deo Nokie.

(Telegraf.rs/The Verge)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA