STOP PIRATERIJI: Plaća kaznu pola miliona evra zbog jednog filma

Šveđanin se tereti za postavljanje još 517 drugih naslova na torrent sajtove i dobio je titulu najgoreg pirata u istoriji, a sud je naložio da se ime ovog mladića ne objavi

  • 7

Jedan Šveđanin (28) odlukom suda mora da plati kaznu od 480.000 eura i da odradi 160 sati društveno korisnog rada zbog nedozvoljenog postavljanja filma na jedan torrent sajt.

 

Pored postavljanja ovog filma, Šveđanin se tereti za postavljanje još 517 drugih naslova na torrent sajtove.

 

Iako torenti važe za najbolja skladišta novih filmova, postavljanje i skidanje sa takvih sajtova je nelegalno. Kompanije koje se bave objavljivanjem filmova gube veliki novac zbog ogromne piraterije.

 

 

Zbog prakse u Švedskoj, sud je naložio da se ime ovog čoveka ne objavi, ali je bez obzira na to dobio titulu najgoreg pirata u istoriji.

 

Filmski studio "Nordisk Film AS" poseduje prava za objavljivanje filma koji je ovaj čovek objavio na torrentu, kaže da su troškovi koje snose zbog ovoga duplo veći i traženo je uvećanje novčane kazne.

 

Vode se veliki napori kako bi se piraterija sprečila, ali za sada nema pravog rešenja kako bi se ovaj problem rešio.

 

(Telegraf.rs/ Izvor: bbc.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA