NIKAD TEŽE: Evo zašto skidanje filmova sa piratskih sajtova više neće biti tako lako

Najnoviji update koji je Google objavio, smanjio je popularnost određenih torent sajtova za čak 98 odsto, i od sada će se oni veoma retko pojavljivati u rezultatima pretraživanja

  • 36

Google je ažurirao svoje pretraživačke algoritme kako bi znantno otežali traženje linkova za preuzimanje besplatnih filmova, muzike, igrica na torent sajtovima. Sajtovi na koje je ova promena najviše uticala su i najpopularniji poput Pirate Bay-a, Isohunt-a i Kickass-a.

Internet gigant je ovu promenu uveo mesec dana nakon što je Robert Tomson, izvršni direktor kompanije News Corp, javno nazvao Google "platformom za pirateriju" u svom pismu Evropskoj komisiji.

Google je prvi update koji ima za cilj sprečavanje piraterije predstavio u avgustu 2012. godine. On je dizajniran da sprečava sajtove koji imaju žalbe za kršenje autorskih prava da se pojavljuju u samom vrhu rezultata pretraživanja, odnosno da imaju visok rejting.

Sajtovi koji u sebi sadrže ključne reči kao što su "download free movies", "watch (ime filma) online free", "online free movies", "movies download", "where can I watch (ime filma) online" najviše su pogođeni novim Google-ovim algoritmom za pretraživanje.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    29. oktobar 2014 | 00:48

    Kao budu izbacivali ono sto se najvise trazi, tako ce sami sebe eliminisati. Sta ce mi Google ako ne moze da pronadje ono sto trazim? Njihov je posao da pronadju trazeni pojam, a ne da se brinu o njegovom sadrzaju.

  • Vox

    28. oktobar 2014 | 23:35

    E bas je tesko nauciti 3 web adrese napamet... ko je skidao do sada skidace jos dugo...

  • Pavijan

    28. oktobar 2014 | 23:02

    A ko kaze da torente pretrazujemo preko googla? :-D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA