Evo kako u Srbiji da zaradite od YouTube-a!

Pridruživanjem programu i sticanjem statusa partnera, svi stvaraoci sadržaja dobijaju pristup nizu resursa, odlika i programa koje YouTube stavlja na raspolaganje kako bi pomogao izgradnju kanala i njegove publike

  • 0

Najveći svetski pretraživač Google pokrenuo je danas YouTube program za partnere u Srbiji, otvarajući tako nove mogućnosti lokalnim stvaraocima video sadržaja.  YouTube program za partnere omogućiće ubuduće stvaraocima video sadržaja u Srbiji da uvećaju obim i mogućnosti zarade, prate učinak svog sadržaja i povezuju se na nove načine sa raznovrsnom domaćom i međunarodnom publikom.

Status YouTube partnera omogućava stvaraocima video sadržaja ne samo da zarade novac od relevantnih reklama, nego i da zadobiju posebne i fleksibilne uslove zahvaljujući ugovoru o ne-ekskluzivnosti, naveo je Google u saopštenju.

Ovaj ugovor znači da YouTube ne ograničava gde partneri mogu da postave ili distribuiraju svoj sadržaj, pa se on može monetizovati kako na YouTube-u, tako i na drugim platformama.

Pridruživanjem programu i sticanjem statusa partnera, svi stvaraoci sadržaja dobijaju pristup nizu resursa, odlika i programa koje YouTube stavlja na raspolaganje kako bi pomogao izgradnju kanala i njegove publike.

Pored toga što svi stvaraoci sadržaja mogu da prate i upravljaju performansama svog kanala - YouTube analitičke alatke pružaju niz izveštaja koji mogu da pomognu u praćenju performansi i zaradi, što može biti značajno u nastojanjima da se unesu poboljšanja.

foto: Profimedia/F1 Online foto: Profimedia/F1 Online

- Sa milijardom pojedinačnih korisnika svakog meseca i 100 sati video sadržaja koji se na YouTube postavljaju svakog minuta, postoji mnogo korisnika koji su angažovani na pretraživanju, gledanju, linkovanju, razmeni ili komentarisanju video klipova na YouTube platformi - rekao je direktor kompanije Google za Adriatic regiju Joško Mrndže.

On je pozvao zainteresovane da se prijave kako bi saznali više o YouTube aktivnostima, kao što su radionice, predavanja i mogućnosti monetizacije, kao i programima za kreatore video sadržaja u Srbiji.

YouTube program za partnere možete pronaći OVDE.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA