Vole makljažu, ali u sportu moraju da se poštuju pravila: Istorija obračuna u kojima su umešani MMA borci (FOTO)

Vladimir Jovanović Maradona je poslednji upucani fajter, ali sve je počelo mnogo ranije

  • 2

Vladimiru Jovanoviću zvanom Maradona (29), MMA borcu koga je, kako se veruje, 30. aprila u Pančevu sa sedam metaka ranio Crnogorac V. M, zbog teške povrede amputirana je noga.

Ulazio je u ring kao Fedor, udarao kao grom: Izrešetani srpski MMA borac je brutalno tukao rivale (VIDEO)

Lekari su operaciju obavili sredinom ove nedelje, a stanje ranjenog MMA borca sada je stabilno, piše Blic.

- Jovanović je pre operacije dao izjavu tužiocu. Izjavu je dao u bolničkoj sobi, na Odeljenju intenzivne nege, gde je od prvog momenta pod budnim okom policije - kaže sagovornik upoznat sa istragom.

Vladimir Jovanović Maradona Foto: Privatna arhiva/starcevo.org.rs

U istrazi je do sada utvrđeno da je sukob između pančevačkog MMA borca i V. M. počeo zbog neraščišćenih odnosa u trgovini automobilima, pa je državljanin Crne Gore rešio da se osveti Jovanoviću. O beskrupuloznosti napada svedoči to da je Jovanović upucan rano ujutru, ispred vrtića u kojem je ostavio svoju ćerku i naočigled brojnih svedoka.

JAKI MOMCI U CENTRU SUKOBA

Maradona je poslednji u nizu "jakih" momaka u epicentru sukoba, vatrenih ili fizičkih, ali sve je počelo mnogo ranije. Pre njega, u leto 2016. godine u pucnjavi u centru Kragujevca ranjen je i MMA borac Radoš Joksimović (25). U njega je pucao tri godine mlađi sugrađanin, koji je ubrzo uhapšen. Da li je snaga potpomognuta nepoštovanjem autoriteta, ali i željom da se za kratko vreme dođe do neke slave i novca, uzrok što su MMA borci sve češće učesnici raznih obračuna.

- Činjenica je da je sve više tih boraca mešovitih borilačkih veština u središtu obračuna. Motivi su različiti, prevlast na tržištu droge, iznuđivanje, ali i poslovi obezbeđenja poznatih lokala, ne samo u Beogradu. U tim obračunima oni su mahom angažovani od strane nekih jačih kriminalaca, a u manjem broju slučajeva oni su ti koji vode glavnu reč - tvrdi sagovornik.

Dušan Panajotović, Printskrin: Youtube/jovan bosic

Ono što te momke kvalifikuje za angažmane je prvenstveno fizička snaga.

VOLE MAKLJAŽU

- Retko ko od njih je slušao savete trenera, pa samim tim i ozbiljno trenirao neki borilački sport. U tim sportovima moraju da se poštuju pravila, što oni ne mogu. Imaju fizičku snagu i okreću se veštinama gde nema nekih propisa i pravila, koji su, kako bi narod rekao - makljaža. Učestvuju u nekim borbama, postave snimak na društvenim mrežama da svet vidi i odmah su neka imena u tom svetu. A ta fizička snaga im je preporuka, pa ih jači kriminalci angažuju da im čuvaju leđa - objašnjava sagovornik.

7 GODINA ZATVORA ZA PANAJOTOVIĆA

Ipak, ima i onih koji steknu neko važnije ime u ultimat fajtu, pa pokušaju sami da zavode red. Jedan od takvih je i ultimat fajter Dušan Panajotović, koga je Viši sud u Beogradu osudio na 7 godina zatvora zbog ranjavanja Sanjina Štilića, radnika obezbeđenja poznatog prestoničkog kluba, koji je prethodno pretio Nemanji Milenkoviću, sinu svedoka saradnika Dejana Milenkovića Bagzija. U to je uračunata i kazna za to što je 2010. godine od jednog Beograđanina, pod pretnjom ubistvom sa saradnicima pokušao da iznudi 50.000 evra.

Radoš Joksimović, Foto: Facebook/Rados Joksimovic

SLUČAJ SPLIĆANINA DAMIRA TOVAROVIĆA

Da nisu samo srpski borci skloni obračunima i kriminalnim aktivnostima potvrđuje i slučaj Splićanina Damira Tovarovića, koji je pre nekoliko dana pušten iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, posle odslužene petomesečne kazne zbog izazivanja nereda na 156. "večitom derbiju", kada je uhapšen sa petoricom sunarodnika. Osvojio je nekoliko medalja na državnim prvenstvima Hrvatske u kik boksu, a pre nekoliko godina okitio se bronzom na Svetskom prvenstvu u superteškoj kategoriji, bio je i na K-1 turniru. Posle silnih borbi u ringu, iz još neutvrđenih motiva, završio je na južnoj tribini stadiona Partizana, gde je sa sunarodnicima dobio batine u navijačkoj tuči.

Ultimat fajter Miljan Đurašinović zvani Tasmanijski đavo, osuđen je zbog nasilja u porodici. Đurašinović, koji je bio svetski prvak u ultimajt fajtu policiji je poznat po tučama u kojima je učestvovao kao obezbeđenje noćnih klubova prestonice. U novogodišnjoj noći 2006. ranjen je u pucnjavi u hotelu. Osuđen je i zbog nanošenja teških povreda vlasniku kladionice "Kalčo" Stefanu Dimitrovskom u februaru 2008. godine.

VIDEO: Vladimir Jovanović prebačen za Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA