• 8

Dala je svojoj bebi metadone, pa je uvila u peškir i kese: Tanji Mahud potvrđeno 15 godina zatvora zbog ubistva deteta

Tanja je ubila bebu tako što joj je dala da popije veliku količinu metadona

  • 8

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 15 godina zatvora Tanju Lakić Mahud (38), jer je krajem septembra 2015. godine u stanju bitno smanjene uračunljivosti ubila svoju osmomesečnu bebu, čije je beživotno telo pronađeno na terasi stana zamotano u najlonske kese i stoljnjak.

DALA METADON BEBI, PA SEBI ISEKLA VENE? Podignuta optužnica protiv Tanje Lakić Mahud

Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je lane u decembru osuđena zbog krivičnog dela teško ubistvo.

Sud je odlukom ovoj ženi potvrdio i izrečenu meru obaveznog lečenja narkomana.

Tanja sa ćerkom pre nego što je ubila Foto: Facebook

Lakić Mačud je osuđena jer je, kako se navodi u presudi, neutvrđenog dana u periodu od 25. do 30. septembra 2015. godine na za sada neutvrđenom mestu u Beogradu, u stanju bitno smanjene uračunljivosti - ubila bebu, tako što joj je dala da popije veliku količinu metadona.

"Usled toga je kod bebe nastupilo akutno trovanje metadonom od čega je preminula", navodi se u presudi.

Sud je dalje utvrdio da je "30. septembra 2015. godine u noćnim časovima član porodice okrivljene, L.L, nakon što se vratila sa letovanja pokušala da uđe u stan gde je okrivljena boravila sa svojom bebom, zazvonila je na vrata stana, pa pošto se okrivljena nije javljala prespavala je kod komšinice".

Beba ubijena metadonom Foto: freeimages.com/milan6

Sutradan, 1. oktobra žena je pozvala majstora kako bi nasilno otvorio vrata stana, pa kada je ušla u stan na krevetu spavaće sobe je zatekla okrivljenu bez tragova svesti o čemu je obavestila hitnu pomoć i policiju koja je pregledom stana na terasi pronašla bebu koja nije davala znake života.

Beba je bila obučena u pelene i benkicu, uvijena u peškir i stoljnjak, te je tako obučena i uvijena bila stavljena u tri plastične kese i ostavljena na terasi. Od olakšavajućih okolnosti Apelacioni sud je cenio to da je Lakićeva bila u stanju bitno smanjene uračunljivosti, ali i da je sama sebe dovela u takvo stanje. Otežavajuće okolnosti sudovi nisu našli, ali su cenili izraženo kajanje, kao i njen raniji život.

"Iz napred navedenih razloga, neosnovano se žalbom javnog tužioca ističe da je u konrektnom slučaju trebalo izreći kaznu zatvora koja ne bi bila manja od 30 godina", naveo je Apelacioni sud.

Taj sud, kako se navodi u obraloženju, nije usvojio navode tužilaštva da je okrivljena tek na poslednjem glavnom pretresu dozvolila mogućnost da je ona ubila bebu, kao i da je tada sažaljevala sebe i situaciju u kojoj se našla, a ne sam čin i dete koje višeg nema, kao i ni tvrdnje da iz dokaza - sveske okrivljene, proizlazi da se u konkretnom slučaju ne radi o nehotičnom davanju male doze metadona u cilju smirivanju deteta već o planiranom činu.

"Međutim, iako stoje navodi žalbe javnog tužioca da se određene olakšavajuće okolnosti i to njene porodicne prilike, s obzirom na prirodu predmetnog krivicnog dela, ne mogu smatrati olakšavajućim - one ne utiču na pravilnost odluke o kazni koju je prvostepeni sud izrekao okrivljenoj", zaključio je Apelacioni sud u svojoj odluci.

VIDEO:

(Telegrad.rs/ Tanjug)

Komentari

  • Slavica

    Takvima samo smrtna kazna.Nikada se oni nece izleciti.Za drzavu predstavljaju trosak.Ko moze da tvrdi da i nakon tih odsluzenih 15 god. robije nece to isto da ponovi.

  • Kale

    I njoj bi trebalo dati prejaku dozu, da skonca svoj bedni zivot!

  • Majka

    Na bih joj dozvolila svetlost dana vise da ugleda!!!!! Niko je nije terao da se drogira, njen izbor, ali to joj nije olaksavajuca okolnost za monstruozno delo koje je ucinila.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima