≫ 

Uhapšena četvorica u Nišu: Oštetili Direkciju za 7,4 miliona

Sudski veštak je utvrdio da je tržišna vrednost autobusa bila manja od 2,2 miliona dinara sa PDV-om, što je za čak 7,4 miliona dinara manje od plaćene cene

  • 0

Policija je uhapsila četiri osobe iz "Direkcije za javni prevoz" u Nišu koju su oštetili za 7,4 miliona dinara.

"Nisam bio u bajbokani, nego u Dubrovniku": Anđus prvi put na televiziji posle skandala i hapšenja, ali na sud nije došao (VIDEO)

Uhapšeno je odgovorno lice u tom preduzeću S. P. (43), nekadašnji predsednik Komisije preduzeća za javne nabavke I. C. (41) i njeni članovi G. S. (35) i S. R. (44).

Policija veruje se da su oni prilikom javne nabavke autobusa stavili u povlašćen položaj preduzeće "Vulović transport" iz Kragujevca, tako što su odredili tehničke karakteristike prilagođene autobusima te firme, i da su postavili nerealno visoku cenu od 8,45 miliona dinara, čime su diskriminisali sva druga preduzeća.

Na osnovu tako sprovedenog postupka javne nabavke, ponuđaču "Vulović transport" dodeljen je ugovor o javnoj nabavci po ceni od osam miliona dinara, odnosno 9,6 miliona sa PDV-om.

Međutim, sudski veštak je utvrdio da je tržišna vrednost autobusa bila manja od 2,2 miliona dinara sa PDV-om, što je za čak 7,4 miliona dinara manje od plaćene cene, za koliko je i oštećena "Direkcija za javni prevoz". Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni tužilaštvu u Nišu.

VIDEO: Policija uhapsila mladića iz Beograda zbog sumnje da je orobio nekoliko banaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA