≫ 

Monstrum koji je silovao trogodišnju devojčicu promenio veru u zatvoru: Sada se klanja zajedno sa cimerom islamistom

Mališa Jevtović služi kaznu zatvora pd 40 godina u Novoj Skeli

  • 23

Mališa Jevtović, koji je pre 13 godina počinio stravičan zločin - silovanje i ubistvo trogodišnje Katarine Kaje Janković i to uz znanje njene majke Ane Filipović, u zatvoru Nova Skela prešao je u islam i priključio se vehabijama!

11 najkrvavijih pogleda Srbije: Njihova zlodela pamtiće se doveka (FOTO)

Kako saznaje Kurir, sa islamistom sa kojim služi kaznu zatvora Mališa Jevtović se moli i klanja svakodnevno.

Foto: MUP Srbije

- Jevtović se u zatvoru zbližio sa osuđenim vehabijom, koji služi kaznu u ovom zatvoru. Malo-pomalo, vodili su razgovore, a onda je Jevtović poprimio ponašanje cimera. Postao je islamista, koji se klanja i koji pokazuje agresivno ponašanje, ali o kajanju i onome što je učinio devojčici ne govori. Pustio je bradu i sa novim prijateljem razmenjuje muslimanske pozdrave - otkriva izvor Kurira i dodaje da on ne može da tvrdi da li je Jevtović veru promenio iz ubeđenja ili eventualno zbog novca koji mu je možda ponuđen.

Molitva u zatvorima, kako objašnjava, nije zabranjena, niti bilo ko može da ograniči osuđenicima da menjaju veru sve dok se ponašaju u skladu sa pravilima i kućnim redom. Mališa Jevtović je neko vreme kaznu služio u zatvoru Zabela, a onda je prebačen u Novu Skelu u Beogradu, u kojoj kazne služe i druge surove ubice i silovatelji. Jevtović je iza rešetaka punih 13 godina, a široj javnosti postao je poznat kao akter jednog od najmonstruoznijih zločina u Srbiji, koji je počinio zajedno sa svojom devojkom, majkom male Kaje, Anom Filipović iz Beograda. Filipovićeva je osuđena na 37 godina zatvora, a Mališa Jevtović na 40.

Najjezivija Srpkinja: Evo šta radi u zatvoru majka monstrum Ana, koja izdržava najdužu zatvorsku kaznu u Srbiji (FOTO)

- Malena Kaja umrla je u najgorim mukama 17. jula 2005. Majka i njen ljubavnik Mališa doneli su je u bolnicu u besvesnom stanju, već modru i ukočenu. Kaja je preminula iste večeri, a oni su lekare hladnokrvno slagali da je dete palo s kreveta. Lekari su odmah uočili sumnjive povrede i pozvali policiju. Ispostavilo se da su povrede po telu nastale u roku od 48 sati, ali i da je dete trpelo stravično zlostavljanje. Prema navodima iz obdukcionog nalaza, Katarini su usled seksualnog zlostavljanja bili pocepani jetra i unutrašnji organi i zbog toga je iskrvarila - podseća sagovornik Kurira šta je utvrđeno tokom postupka, na kraju kog su majka i Jevtović osuđeni.

Foto: Profimedia/Alamy, Foto arhiva Novosti

Sud je utvrdio da je Jevtović zlostavljao dete na skrovitim mestima u Zvezdarskoj šumi. Majka je to znala, i dok se on seksualno iživljavao nad njenom ćerkicom, ona ih je ostavljala same i čekala da monstrum završi zlostavljanje.

- Dan pre nego što je detetu pozlilo otišli su u šumu. Ana je ostala kod česme da puši cigaretu i čuva stražu Mališi, koji je malu Kaju poveo dublje u šumu. Brutalno se iživljavao nad njom do te mere da je detetu pozlilo. Umesto da je odvedu lekaru, ljubavnici su pokušavali da prikriju zlostavljanje. Vratili su je kući, gde su je zajedno okupali i seli da večeraju. Međutim, kada su shvatili da je dete u nesvesti i modro, odveli su je lekaru, ali je bilo kasno - podseća sagovornik.

On dodaje i da su se tokom suđenja bivši ljubavnici međusobno optuživali za smrt deteta, kao i da je Jevtović posle hapšenja lagao da je bio pripadnik Jedinice za specijalne operacije, iako je bio radnik "Gradske čistoće".

- Ana Filipović je jedna od žena sa najvećom zatvorskom kaznom u Srbiji. Robiju služi u ženskom zatvoru u Požarevcu i ne pravi probleme u toj ustanovi - kaže izvor. Mališa Jevtović i Ana Filipović pravosnažno su osuđeni 2011. godine.

VIDEO Ovo su trenuci neposredno po hapšenju ubice iz Jabukvca:

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cash®

    29. avgust 2018 | 13:19

    Jasno je da se samrtnom kaznom ne može vratiti život osobe, međutim: čemu humanost prema životu zločinca? Prvo, pitanje resocijalizacije je apsurdno. Silovanje i ubistvo nije učinjeno 'na mah', 'bez predumišljaja'! Drugo, čemu država da izdržava takve kriminalce novcem svojih državljana ili bilo kojim drugim novcem? To pišem apropo 'humanosti'. Detetu nije pružena šansa za život i još se iživljavao - zašto njemu pružiti bilo kakve 'pogodnosti' za bilo kakav život? Ovo je samo za izvršenje smrtne kazne i sad i ubuduće. Da li tu tako 'humani' u Americi ili Lin Kini?

  • lea

    29. avgust 2018 | 10:50

    Smrtna kazna koju ovde mnogi prizivaju, nije prava kazna za ove monstrume. A nije ni da cetrdeset godina jedu za dzabe. Treba uvesti teski rad za takve kategorije pa da zaradi to sto sedi u zatvoru. I nikakve privilegije. Poseban tretman kao u ruskim zatvorima za najgore krvnike.

  • Ja

    29. avgust 2018 | 09:15

    Smrtna kazna za oboje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA