Sud u Beogradu odredio vođi "škaljaraca" pritvor od 30 dana

Vukotić je prethodno saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivilno delo falsifikovanje isprave

  • 0

Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Jovici Vukotiću, kojeg mediji nazivaju vođom "škaljarskog klana" iz Crne Gore.

Tužilaštvo ga tereti za posedovanje falsifikovanog pasoša.

Ovo je vođa škaljaraca koji je pao u ruke srpskoj policiji: Crnogorski mafijaš švercovao kokain, bio u vezi sa prelepom Srpkinjom (FOTO)

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva i bojazni da ne ponovi krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Irina Kovačević.

Vukotić je prethodno saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivilno delo falsifikovanje isprave u produženom trajanju, odnosno posedovanja falsifikovanog pasoša, sa kojim je uhapšen u Turskoj pre dva dana.

Prilikom hapšenja u Turskoj Vukotić je koristio lažni makedonski pasoš. 

Za krivično delo falsifikovanje isprave zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do pet godina zatvora.

Vukotićeva odbrana, kako Tanjug saznaje, tvrdila je u tužilaštvu da naše pravosuđe nije mesno nadležno za procesuiranje ovog slučaja, jer on pasoš nije koristio na teritoriji Srbije. 

Vuković je državljanin Srbije i Crne Gore, pa je zbog lažnih dokumenata u utorak proteran iz Turske, odnosno deportovan je Srbiji. 

Jutros je u zgradu suda u Katanićevoj ulici dovezen u crnom džipu, u pratnji naoružanih pripadnika SAJ-a, sa fantomkama na licu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA