Beograd na vodi: Žao nam je zbog pogibije radnika, pomoći ćemo u istrazi

U vezi sa ovim nesrećnim slučajem oglasila se i kompanija "Belgrade Waterfront"

  • 79

Strašna tragedija koja se dogodila danas na gradilištu "Beograda na vodi" prilikom koje su dva radnika poginula, još jedna je u nizu nesreća koje se dešavaju na beogradskim gradilištima.

Zasad nisu poznati detalji ove stravične nesreće, a nezvanično saznajemo da su radnici pali sa daske na jednoj od kula u izgradnji.

Jeziva nesreća na gradilištu Beograda na vodi: Dva radnika poginula nakon pada sa 22. sprata (VIDEO)

Policija na listu mesta; Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Reč je o visini višoj od 50 metara. Kako nezvanično saznajemo, jedan je šef, a drugi geometar. Nesrećni radnici imali su 30 i 40 godina.

U vezi sa ovim nesrećnim slučajem oglasila se i kompanije Belgrade Waterfront koja je izrazila veliko žaljenje i izjavljuje najiskrenije saučešće porodicama dvojice radnika.

- Kompanija će pružiti pomoć u istrazi svih okolnosti nesreće koja se dogodila, a koju sprovode nadležni organi - navodi se u saopštenju.

Belgrade Waterfront podsetio je da na svim njihovim gradilištima, uključujući i ono na kome je glavni izvođač radova kompanija Strabag, primenjuju se najviši standardi bezbednosti i zaštite na radu i plan preventivnih mera. Kompanija u realizaciji projekta angažuje isključivo renomirane izvođače sa visokim standardima u primeni propisa i oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, a sve zgrade prolaze kroz redovne provere koje se primenjuju pri izvođenju građevinskih radova, u skladu sa zakonom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    15. septembar 2018 | 07:47

    Nadam se da će se utvrditi razlog ove velike nesreće.

  • Maja

    14. septembar 2018 | 19:37

    Verujem da će ovo biti rešeno. I moje saučešće porodicama.

  • Slađa

    14. septembar 2018 | 19:38

    Saučešće porodicama ! Nažalost , ovakve tragedije se dešavaju . Žalosno je što pojedinci iz redova opozicije skupljaju političke poene na ovoj tragediji , umesto da ćute i ispoštuju žrtve nesreće !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA